Bilant de activitate sau campanie de imagine a comisarului sef Catalin Tone, inspectorul sef interimar al IPJ Giurgiu?

Bilant de activitate sau campanie de imagine a comisarului sef Catalin Tone, inspectorul sef interimar al IPJ Giurgiu?

Inspectorul şef al Poliţiei Judeţene din Giurgiu, comisarul şef Cătălin Ţone a început să apară în media locală mai ceva ca un politician care îşi face campanie electorală înainte de alegeri. Asemănător cu modul în care îşi face campanie  un politician procedează şi Cătălin Ţone încearcând din răsputeri să îşi creeze propria imagine neavând nicio legătură cu imaginea instituţiei pe care o păstoreşte.

Zilele trecute inspectorul şef a prezentat un bilanţ al activităţii poliţiei giurgiuvene pentru primele trei luni ale anului 2018. Era oare imperios necesar să facă acest lucru ?  Sau acest bilanţ se adresează mai de grabă şefilor de la Bucureşti care pot într-un final  să-i schimbe încadrarea din interimar în titular? Dacă acesta este motivul atunci este de înţeles strădania dumnealui de a-şi face campanie şi de încerca să prezinte ţânţarul drept armăsar.

În urma datelor prezentate în bilanţul Poliţiei Judeţene Giurgiu lucrurile nu sunt de loc îmbucurătoare, în sensul că  infracţiunile economico-financiare au crescut cu 11,44%  cum de asemenea au crescut şi infracţiunile de natură juridică cu 23,24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017.

Surprinzător este faptul că domnul inspector şef a omis să prezinte  indicatorii unde s-au înregistrat creşteri semnificative cum ar fi :  infracţionalitate sesizată, infracţiuni juduciare, infracţiuni stradale, tâlhării, furturi, criminalitate în mediul rural, traficul şi consumul de droguri, etc.

Despre decizia dată de şeful poliţiei municipale în care poliţiştii sunt puşi să se urmărească între ei, şeful poliţiei judeţene recunoaşte că şeful poliţiei municipale a dat dovadă de exces de zel. Dar care sunt măsurile pe care le-a luat în această speţă sau pe care intenţionează să le ia, domnul Cătălin Ţone nu spune nimic.

Ca să venim în ajutorul Inspectorului Şef al   Poliţiei Judeţene Giurgiu  o să-i prezentăm doar un citat dintr-o postare apărută pe facebook  care îi aparţine lui Florin Vilnei,  preşedintele sindicatului poliţiştilor  SED LEX-DURA LEX :

Suntem convinși că actuala conducere a MAI și a IGPR a investit încrederea necesară în conducerea IPJ Giurgiu, dar:
– bâlbâiala actului managerial;
– emiterea unor dispoziții contrare legii;
– modificarea raporturilor de serviciu ale polițiștilor la influențele comunității locale;
– abuzuri la nivelul conducerii IPJ;
– lipsa de fermitate în stăpânirea fenomenului infracțional;
– agravarea stării conflictuale între polițiști, etc.,
cu siguranță vor conduce la aplicarea unor măsuri de urgență.

Retragerea împuternicirilor conducerii ar putea reprezenta o primă măsură dublată și de o verificare din punct de vedere al unor presupuse fapte de natură disciplinară și penală. “

Poate în curând ne vom bucura de un punct de vedere venit din partea domnului comisar şef Cătălin Ţone Inspectorul Şef Interimar al Poliţiei Judeţene Giurgiu vis-à-vis de afirmaţiile liderului de sindicat Florin Vilnei.

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *