Subiect de interes national !!! Catalin Corbea a impuscat cainele unui cioban …

Subiect de interes national !!! Catalin Corbea a impuscat cainele unui cioban …

Acesta a fost principalul subiect prezentat de liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, cu ocazia conferinței de presă de săptămâna trecută. Nu cunoaștem circumstanțele în care s-a produs acest eveniment. Personal sunt împotriva unor astfel de atrocități. Sunt convins că organele abilitate prin lege  vor face constatări și dacă  s-a produs un eveniment care încalcă legislația în vigoare în ceea ce privește respectarea regimului armelor și muniției, dacă acel câine a fost ucis doar de dragul de a ucide, cu siguranță vor lua măsurile legale ce se impun în atare situație. Dar de aici și până la a transforma acest incident nedorit într-un subiect de interes național este cale lungă.

Mă surprinde atitudinea liderului PNL deoarece sunt subiecte mult mai importante, care cu adevărat trebuie dezbătute în conferințele de presă. Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Marin Anton explicând ceea ce pare un paradox: Cum de este posibil să se mărească veniturile prin majorările salariale, iar puterea de cumpărare să scadă. Care este motivul care determină această stare de fapt și ce măsuri ar lua PNL-ul, partid de opoziție, dacă ar ajunge la guvernare, pentru ca oamenii cu adevărat să trăiască mai bine.  Ce îi determină pe guvernanți să vorbească despre construcții de infrastructură realizate prin Parteneriat Public Privat când au la dispoziție miliarde de euro nerambursabili, bani ce pot veni de la Uniunea Europeană pentru construcții de infrastructură. Opoziția a tot vorbit de firmele de casă care primesc lucrări, despre regii și regișorii asfaltului, despre care spun că dețin probe indubitabile. Dar nu am văzut nici un opozant politic să se ducă la DNA și să le aducă la cunoștință faptele despre care vorbesc la adăpostul declarației politice. Mi-ar fi plăcut să-l aud pe Marin Anton despre viziunea PNL-ului în ceea ce privește modul în care vor interveni dacă vor ajunge la guvernare în redresarea economiei noastre șchioape. Este sau nu este necesară adoptarea unei ordonanțe de urgență cu privire la o eventuală amnistie ? Și dacă da, cine sunt principalii beneficiari ? Nimic din toate aceste subiecte și multe altele, poate mult mai interesante, nu sunt prezentate în conferințele de presă ale PNL-ului. Nu credeți domnilor că oamenii s-au săturat de promisiuni deșarte ? Oamenii au nevoie de prezentarea unor măsuri pragmatice, sustenabile, care să aibă la baza realitatea și nu minciuna preelectorală.

PNL-ul,  prin definiție, ar trebui să fie primul partid care să lupte pentru respectarea drepturilor și libertăților cetățenești, apanajele fundamentale ale democrației. Dar când aceste drepturi, consfințite inclusiv de constituție, nu sunt respectate în interiorul propriului partid, despre ce liberalism vorbim ?

De curând Biroul Politic Național al PNL a adoptat o hotărâre conform cărei cei care doresc din rândurile partidului să candideze pentru funcția de primar al unui municipiu reședință de județ trebuie să se supună rigorilor unui sondaj de opinie. Corect. Numai că, din informațiile noastre pe surse, la acest sondaj își doresc să participe în afară de Marian Măroiu, președintele organizației municipale a PNL Giurgiu, Mihai Matei consilier local  și fostul președinte Dumitru Beianu și consilierul local Anghelescu Adrian. Dacă cu primii doi Marin Anton a fost întrutotul de acord să figureze pe listă, nu același lucru s-a întâmplat când a venit vorba despre Dumitru Beianu și Adrian  Anghelescu.

De ce ? De ce nu este de acord ? Ce îl determină să împieteze dreptul celorlați doi de a candida și de a fi aleși ? Să-i fie oare teamă liderului PNL că Dumitru Beianu sau Adrian Anghelescu îl pot surclasa pe favoritul său Marian Măroiu în cursa pentru fotoliul de primar ?  De ce nu-și pune aceeași întrebare și în cazul consilierului Mihai Matei ? Este oare convins că acesta nu are nicio șansă ? S-ar putea să se înșele amarnic. Știm că domnul Marian Măroiu a  furat startul alegerilor făcându-și campanie electorală din ușă-n ușă, prezentându-se drept candidatul PNL pentru funcția de primar, fără ca acest lucru să se fi stabilit la centru, imediat ce a fost ales președintele organizației municipale. Și cu toate acestea, în mod evident, lui Marin Anton îi este teamă că agreatul său nu este omul pe care și-l doresc giurgiuvenii ca primar din partea PNL.   

Mai mult decât atât, ca lucrurile să fie cât se poate de clare,  Marin Anton, în conferința de presă a ținut să sublinieze faptul că cei care doresc să participe la sondaj sunt stabiliți în primă instanță de către Biroul Politic Municipal al cărui președinte este Marian Măroiu, după care lista aprobată de B.P.M. va fi supusă aprobării Biroului Politic Județean unde președinte este Marin Anton. Cu alte cuvinte stați liniștiți băieți pentru că pe aici nu se trece!!!

Halal liberalism! Dar e o vorbă: Nu spune niciodată, niciodată. Ce pare sigur azi, se poate schimba mâine…

I.C.MANDU  

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *