Statul roman este obligat sa restituie si taxa pentru timbrul de mediu !

Statul roman este obligat sa restituie si taxa pentru timbrul de mediu !

Taxa de mediu a fost declarată de fiecare dată ilegală, iar statul român este nevoit să returneze plătitorilor banii încasați. Dar pe 9 iunie, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) a mai luat o decizie importantă. Timbrul de mediu, așa cum era cunoscută taxa auto începând cu 2013, este ilegal, iar statul român va fi obligat să restituie banii primiți.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a reacționat la această decizie și a anunțat constituirea unui grup de lucru care va analiza pașii de urmat.

„Având în vedere aceste aspecte, MMAP a constituit, deja, un grup de lucru care analizează eventuala modificare a legislației existente, în concordanță cu reglementările naționale și europene în vigoare. Grupul de lucru va analiza inclusiv variantele de modificare a legislației, propuse și aflate în dezbatere în Parlamentul României. După identificarea și implementarea soluției optime, care să respecte principiul ”poluatorul plătește”, MMAP împreună cu partenerii guvernamentali (MFP, ANAF, MDRAP etc.) va stabili modalitatea prin care cetățenii își vor putea recupera sumele plătite în baza OUG 9/2013”, se arată în comunicatul MMAP.

În 2015, Guvernul prezenta o estimare potrivit căreia restituirea sumelor percepute cu titlul de taxe pentru înmatricularea vehiculelor s-ar ridica la 6,5 miliarde de lei. Între timp, sume noi au fost colectate, dobânzi s-au acumulat, iar valoarea se apropie de 8 miliarde de lei.

Sursa | Profit via Digi24

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *