In spiritul fairplay-ului dintre partide au intrat dracii si in PNL, nu numai in PSD

In spiritul fairplay-ului dintre partide au intrat dracii si in PNL, nu numai in PSD

Dacă luăm de bună Teoria Darwinistă care spune că omul se trage din maimuță atunci are o logică afirmația lui Țuțurică, Țuțurel,  dar nu sunt sigur, parcă, dacă nu cumva mă înșel, Țuțuianu Adrian a spus despre PSD că este un partid de maimuțe. Mai mult ca sigur că s-a referit la el, la Firea, Tudose, Stănescu și nelipsitul Bădălău, despre care am aflat că  îi place și în car și în teleguță, dar că are toate șansele să rămână pieton. Cred că Adițică  s-a referit doar la cei 24 de semnatari ai scrisorii de demitere a lui Dragnea din fruntea PSD, din care au mai rămas doar 4, pentru că este bine știut că  la Lemurieni, familie de primate endemice, șefii sunt aleși doar dintre cei mai tari în clanță.

Cam așa stau lucrurile la nivel central în PSD unde cu toată bunăvoința de care a dat dovadă Dragnea se pare că apele sunt încă destul de tulburi. Nici la nivelul filialei PSD Giurgiu lucrurile nu stau pe roze. Ba dimpotrivă, stau mai de grabă pe o bombă cu efect puțin întârziat, dar care în mod sigur în foarte scurt timp va exploda. Cât de repede va exploda această bombă depinde, cel puțin deocamdată, de situația extrem de delicată la nivelul central a PSD-ului, unde trădarea a căpătat rang de virtute.  Dar, într-un final, indiferent dacă apele se vor liniști sau nu la București, la Giurgiu nu există cale de reconciliere.

În contextul scandalurilor din PSD, nici PNL-iștii nu puteau rămâne indiferenți, așa că ce și-au zis:  Păi noi suntem mai proști? Ia s-o punem și noi de mămăligă! Scuze, de un scandal. Și uite cum pe fondul revenirii în PNL, a singurului lider autentic după părerea mea, Crin Antonescu, foștilor sau actualilor PDL-iști le-a cam intrat frica-n oase. Așa că ce și-a zis Cezar Preda, care a fost pentru o perioadă de timp  un fel de răsfățat al televiziunilor, chiar dacă de cele mai multe ori era invitat ca și bufon: ” Ia s-o pun eu de un scandal ca să-și aducă lumea aminte de mine!   Chiar nu contează, bufon sau nu, revin în centrul atenției și uite cum îmi fac publicitate fără bani !”

 Cezar Preda,  rămas nebăgat în seamă , lumea aproape uitând  cât de activ a fost ca PDL-ist, ca să iasă cumva din acest con de umbră în care risca să  rămână pe vecie, a avut așa un soi de revelație și uite cum îi cere el demisia lui Orban.

Nu spun că Orban este cu adevărat ceea ce se înțelege printr-un șef de partid.  Nici cel puțin vector de imagine nu-l putem numi, în afară de pâre pe la curtea constituțională și aberația prin care o atacă în penal pe Vasilica, PNL-ul sub conducerea lui Orban este ca și inexistent. Dar totuși  PNL-ul este cotat ca cel de-al doilea partid după PSD. Acum când ar fi putut pe fondul problemelor din PSD să atragă simpatia votanților fac pe dracu în patru ca să piardă până și simpatia propriilor votanți.

În Giurgiu, la PNL, lucrurile, ca să mai și glumim, sunt identice și la fel ca la centru. Dorința unora de a încerca să pară ceea ce de fapt nu sunt duc partidul în ridicol. Dacă PSD-iștii au pentru ce să se bată,  PNL-iștii pe ce dracu se bat ?  Ei nu realizează că nu sunt la putere ? Și că dacă  vor continua  în acest mod excrecabil de a face opoziție nu vor avea nici cea mai mică șansă să mai ajungă vreodată să guverneze ? La alegerile din 2016 am scris că PNL Giurgiu nu va avea niciun parlamentar. Predicția mea s-a adeverit. Aceeași soartă vor avea și acum dacă nu se trezesc la realitate și nu reușesc să înțeleagă rolul lor ca și partid de opoziție. Despre  himera că guvernarea PSD va cădea în iarnă  și că PNL-ul va ajunge la putere, eu nu spun decât atât: Vise taică , vise !  Nu vă mai certați între voi și împărțiți funcții, pentru că e ca și cum te-ai duce în târg să vinzi pielea ursului, dar ursul se plimbă liber prin pădure, iar de vânat altădată nici nu poate fi vorba pentru că nu ai armă și nici cartușe!

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *