Posibila poluare la Giurgiu

Posibila poluare la Giurgiu

Războaiele dintre partide, războaiele din interiorul partidelor, ne dau posibilitatea să credem că România a încăput pe mâna unor netrebnici ale căror orientări nu au niciun fel de legătură cu politica. Aceștia par mai degrabă ca făcând parte din niște organizații mafiote care se bat pentru putere, pentru teritorii, pentru influență, toate acestea însumate neînsemnând nimic altceva decât bani  pentru marea majoritate a baronilor locali, îmi cer scuze față de acest titlu nobiliar. Unicul scop în viață  al acestor nemernici nu este altul decât banii realizați prin fraudă, inginerii financiare, contracte cu statul, altfel spus furt pe față acoperit de lege.

Iar noi, marea majoritate a românilor, ne comportăm de  parcă am fi  virusați cu maladia efectului de turmă.  Aceasta se manifestă la fel ca și la vaci.  I se pune uneia un clopot de gât și toată ciurda se ia după ea. Dacă vaca cu clopotul este virusată cu maladia vacii nebune și aceasta se aruncă într-o prăpastie, toate celelalte vaci se aruncă după ea.  

Așa trăim  în România! Inventăm niște lideri, pentru că noi le creem acest statut  la început, când par oameni sănătoși la cap, spunându-le babelor după uliță, sărut mâna mamaie. Numai că această minune ține doar până ce prind coajă ca știți dumneavoastră cine, ca imediat ce  se văd cu saci-n căruță să se îmbolnăvească. Da, se îmbolnăvesc de megalomanie, de cleptomanie, de  narcisism și de paranoia care-i face să creadă că sunt nemuritori sau cel puțin neam cu Tutankamon. Aceștia sunt purtătorii de talangă.

Acesta este motivul pentru care Giurgiu după 1989 a avut tristul destin să ajungă un oraș mort. Azi am primit o înregistrare video în care se vede cum o substanță ( cu un miros pătrunzător foarte urât  după cum spune cel care mi-a trimis înregistrarea ) curge dintr-un tub  de canalizare direct în Canalul Plantelor care are  confluență cu Dunărea, substanță care în contact cu apa din canal face o spumă mai consistentă decât ar face detergentul de rufe. La distanță de numai câțiva zeci de metri de locul unde curge substanța în Canalul Plantelor erau câțiva pescarii care nu aveau nici o legătură cu pescuitul sportiv, ci mai de grabă foamea îi gonise de acasă.

Se mai gândește oare cineva și la protecția vieții  în Giurgiu? Întreb pentru că cineva  primește salariu ca să facă acest lucru. Normal ar fi să știe ce se întâmplă acolo. Iar dacă știu adevărul să ne spună și nouă ca să putem informa publicul  poate substanța respectivă nu este periculoasă pentru flora și fauna din Canalul Plantelor și Dunăre și  nu este periculoasă nici pentru organismul omului. Iar dacă nu știu nimic este foarte grav. În aceste condiții dacă constată că ce se întâmplă acolo nu este în regulă să ia măsurile legale ce se impun, ca nu cumva să le ia bulgarii înaintea noastră. La problemele pe care România le are , o sancțiune europeană pe probleme de poluare ne mai lipsește, că în rest avem de toate ! Sărăcie, criminalitate, corupție, prostituție, droguri și multe alte beneficii urmare a democrației autentice în care ne bălăcim .

CANAL CAMA " Agrement ori groapă reziduală ! "

CANAL CAMA 11/10/2018 " Agrement ori groapă reziduală "Cei care poluează apele sau zonele de protecţie a apelor vor putea fi condamnaţi la închisoare sau amendaţi cu sute de milioane de lei, potrivit Legii 310/2004, informează Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor. Noul act normativ completează şi modifică Legea apelor 107/1996 şi prevede amenzi contravenţionale de până la o sută de ori mai mari, precum şi până la 20 de ani de închisoare pentru săvârşirea unor astfel de infracţiuni. Potrivit documentului, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare evacuarea, aruncarea sau injectarea în apele de suprafaţă sau subterane, în apele maritime interioare sau în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel care conţin substanţe, bacterii sau microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul înconjurător, producţia agricolă sau industrială ori fondul piscicol. Aceeaşi pedeapsă se aplică şi pentru: poluarea resurselor de apă (dacă are caracter sistematic şi produce daune utilizatorilor de apă din aval); descărcarea apelor uzate şi a deşeurilor de pe nave sau platforme plutitoare, direct în apele naturale; poluarea prin evacuarea sau scufundarea în apele naturale a unor substanţe sau deşeuri periculoase direct sau de pe nave ori platforme plutitoare; depozitarea combustibilului nuclear sau a deşeurilor rezultate din folosirea acestuia în albia majoră a râurilor. Săvârşirea din culpă a acestor infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 300 de milioane la 500 de milioane de lei. Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la unu la trei ani sau cu amendă de la 300 de milioane la 500 de milioane de lei depozitarea sau folosirea de îngrăşăminte chimice, pesticide sau alte substanţe toxice periculoase în zonele de protecţie a apelor. Cei care săvârşesc această faptă din culpă riscă de la şase luni la un an de închisoare sau amendă de la 100 de milioane la 300 de milioane de lei. În cazul în care faptele respective au avut ca urmare vătămarea corporală gravă a unei persoane, au pus în pericol sănătatea ori integritatea corporală a unui număr mare de persoane sau au cauzat o pagubă materială importantă, pedeapsa este închisoarea de la cinci la zece ani şi interzicerea unor drepturi. Dacă faptele au avut ca rezultat moartea uneia sau a mai multor persoane, otrăvirea în masă a populaţiei, provocarea de epidemii sau o pagubă importantă economiei naţionale, pedeapsa este închisoare de la 15 la 20 de ani

Publicată de TiM DRONE pe Joi, 11 octombrie 2018

Simfonia Destinul în Do major scrisă de Beethoven după cum știm că se termină cu  happy end, dar destinul nostru și al copiilor noștri știe cineva cum va fi ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *