Sedinta a fost una statutara, dar decizia luata nu, a declarat secretarul general al PNL Giurgiu

Sedinta a fost una statutara, dar decizia luata nu, a declarat secretarul general al PNL Giurgiu

Secretarul general al PNL filiala Giurgiu în cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută s-a hotărât să rupă tăcerea. Cu acest prilej a  vorbit despre decizia luată în Biroul Politic Municipal pe care o consideră  aberantă prin faptul că le interzice consilierilor locali  Mihai Matei şi  Adrian Anghelescu să apară în sondajul de opinie care se va desfăşura în primavara anului viitor. Scopul sondajului este acela de a stabili care dintre candidaţii PNL pentru fotoliul de primar se va clasa pe prima poziţie în  aprecierea electoratului.  

Despre şedinţa biroului politic şi decizia adoptată, Constantin Dumitru  a spus: “ Şedinţa a fost una statutară, dar decizia luată nu. “ Şi-a motivat afirmaţia prin faptul că în toate municipiile reşedinţă de judeţ în care urmează să aibă loc sondajul de opinie, conform dispoziţiei venite de la centru, s-a luat act doar de dorinţa celor care vor să participe la sondaj, desemnarea candidatului urmând să se facă ulterior, după încheierea sondajului. Tot în acest context a vorbit şi despre consilierii locali Adrian Anghelescu şi  Mihai Matei spunând că intenţia lor de a participa la sondaj este una statutară, că în spatele lor stă un număr important de voturi, şi că acum când se apropie cu paşi repezi alegerile europarlamentare, PNL Giurgiu nu are nevoie de ape tulburi.

Secretarul general a ţinut să sublinieze că nu a avut nicio discuţie în preambulul conferinţei de presă cu liderul partidului Marin Anton,  dar despre care a spus că va fi de acord cu declaraţia lui.

Atitudinea secretarului general al PNL Giurgiu legată de decizia luată în Biroul Politic Municipal prin care se încearcă înlăturarea din competiţia internă a doi membri cu şanse reale ca şi candidaţi pentru funcţia de primar este de salutat. Mi-ar fi plăcut să adopte aceeaşi atitudine şi când s-a luat decizia aberantă de excludere din partid a doctorului Ladislau Pick, atunci când statutul a fost încălcat în mod flagrant. Mi-ar fi plăcut să aibă aceeaşi atitudine şi atunci când  Ionel Dinu a fost demis din funcţia de secretar general adjunct pe nedrept. Dar vorba românului: “ Mai bine mai târziu decât niciodată. “   

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *