Se poate si mai rau …

Se poate si mai rau …

Cine spune “mai rău de atât nu se poate” este un naiv.  Ultimii 30 de ani au demonstrat că permanent este loc de mai rău. Înainte se spunea: Totdeauna este loc de mai bine. Şi acum sunt unii care pot spune acest lucru. Numai că în timp ce pentru marea majoritate este  loc numai pentru mai rău, sunt câţiva minoritari care pot spune că pentru ei este totdeauna loc de mai bine. Cine sunt minoritarii pentru care este loc de mai bine se ştiu. Sunt cei care au furat milioane de euro cu acte-n regulă şi care prin puterile paranormale pe care li le conferă funcţiile deţinute devin invizibili pentru justiţie.

Parlamentul României poate fi asemănat cu Turnul Babel, cu o singură deosebire. În timp ce în Turnul Babel Dumnezeu i-a făcut pe oameni să vorbească limbi diferite ca să nu se mai poată înţelege întrei ei, în Parlamentul României se întâmplă un lucru foarte grav. Toţi parlametarii vorbesc aceaşi limbă, dar nu se pot înţelege între ei.

Vorbim de centenar, de câştigarea identităţii  naţionale, de întregirea teritoriului, de unirea sub aceeaşi umbrelă a tuturor celor care grăiesc în limbă română, a tuturor celor care simt şi trăiesc româneşte. Evocare istorică de maxima importanţă ce ar trebui celebrată printr-o trăire de o intensitate morală şi spirituală care să atingă sublimul. Mai sunt doar câteva zile până ce acest moment istoric  ar trebui sărbătorit de toţi românii.

Dar din păcate  politicienii “nostri” au uitat.  Au uitat că în afară de ei mai suntem şi noi. Noi, cei care i-am făcut pe ei mari boieri. Iar ei au avut grijă să ne transforme din oameni liberi în iobagi pe moşiile lor, sau în pribegi prin ţări străine. Cel puţin acum, în prag centenar, mă rog la Bunul Dumnezeu să le dea mintea cea de pe urmă.  Să spună şi ei gata, ajunge cât am furat! Hai să facem ceva şi pentru amărâţii cărora le-am furat banii şi cărora le-am furat bunul lor cel mai de preţ: Încrederea într-o zi mai bună.

Asistăm zi de zi, împotriva voinţei noastre, la circul  pe care ni-l oferă politicienii. Se pare că PSD-ul şi-a epuizat rezerva de cadre dacă au ajuns să repună în funcţii de miniştri trei foşti miniştri revocaţi din guvernele anterioare pentru incompetenţă. Cine dracu poate să creadă că au fost demişi pentru că erau foarte buni? Au fost revocaţi pentru că au fost proşti. Şi acum ce facem? Demitem pe unii care, dacă  luăm de bună declaraţia primul ministru Dăncilă, aceştia şi-au făcut treaba pentru că s-au înregistrat creşteri economice. Deci pe cale de consecinţă au fost miniştri buni şi … în locul lor punem nişte  incompetenţi ?

Gata, ajunge nesătuilor ! Aţi furat destul!  Până şi Rockefeller s-a oprit la un milion de dolari. Proşti nu sunteţi dacă aţi furat atât de mult şi justiţia nu v-a prins. Puneţi-vă capul la contribuţie şi încercaţi să mai salvaţi din România, măcar ce se mai poate salva. Daţi-le dovadă cel puţin doi ani  strămoşilor voştri care cu puşca-n mână au murit pentru o Românie liberă, că voi, urmaşii lor vă mai puteţi încă numi români. Daţi-le dovadă copiilor inocenţi care au murit la revoluţie că nu au murit în zadar. Dacă noi, cei care suntem vii  vă putem ierta, morţii nostri şi ai voştri  în veci nu vă vor ierta.

După părerea mea, de care sunt convins că nimeni nu va ţine cont, singura salvare a României în acest moment este un guvern de uniune naţională. Guvern din care să facă parte toate partidele aflate în parlament, conform algoritmului politic. Astfel nu vor mai exista parlamentari al căror rol să fie numai de critic, dar fără soluţii, iar ceilalţi să conducă ţara după cum îi taie capul.

Doi ani, doar doi ani vă rog să fiţi adevăraţi români. Să ne daţi un semn şi nouă … că vă pasă de noi, de România. Daţi-vă mâna.  Lăsaţi de-o parte animozităţile, frustrările din copilărie şi încercaţi să ne salvaţi şi să vă salvaţi. În acest unic fel puteţi spăla imaginea României, murdărită tot de voi,  în Uniunea Europeană. Dacă nu ştiţi  vă spun eu dragilor politicieni:  Într-o ţară săracă, nu pot exista oameni bogaţi.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *