Scrisoare de la … un cetatean din Giurgiu, adresata primarului Barbu

Scrisoare de la … un cetatean din Giurgiu, adresata primarului Barbu

Acum, în perioada campaniei electorale l-am însoțit pe domnul deputat Florian Nicolae, candidatul PNL pentru funcția de primar, în timpul întâlnirilor dumnealui cu cetățenii urbei noastre. Am consemnat câteva din multitudinea problemelor cu care se confruntă comunitatea noastră, probleme pe care au ținut să le facă cunoscute viitorului primar, așa cum a rezultat din spusele dumnealor. 

Pe primul loc s-a clasat lipsa acută a locurilor de muncă generatoare de sărăcie și pribegia tinerilor prin țări străine.

Investiții făcute fără să se țină cont de nevoile pe care le are comunitatea.

Sume exorbitante aruncate pe apa sâmbetei, ca și exemplu Centru de Informare Turistică, ciuperco coliba, cum am denumit-o eu,  despre care un inginer constructor a spus că se puteau construi 10 astfel construcții din suma alocată, ca să nu mai vorbim de Hala de Pește Gross care nu are absolut nici o utilitate, dar din suma cheltuită pentru așa ceva se puteau construi cel puțin încă 5 astfel de edificii și nu în ultimul rând, amenajarea canalului Cama unde  banii în loc să fie aruncați pe apa sâmbetei au fost aruncați pe apa canalului Cama.

Lucrări edilitare de foarte proastă calitate.

Străzi, denumite astfel, dar care în realitate sunt ulițele satului românesc din perioada Moromeților,  străzi pe care după alegerile din 2012 când  edilul orașului Nicolae Barbu a promis că le va asfalta, a uitat să mai treacă, aducându-și aminte după 4 ani să arunce de ochii soacrei câteva mașini de piatră spartă, sperând probabil că oamenii au uitat de promisiunile din 2012. Din relatările oamenilor un lucru este cert: Nu, nu au uitat. În sprijinul acestei afirmații vine și scrisoarea domnului C. Raiciu, care locuiește în cartierul Teatru de Vară.  Intitulată „DIN NEMULȚUMIREA LOCATARILOR”. Am să vă prezint câteva din nemulțumirile domnului C. Raiciu, scrisoarea fiind foarte lungă.

Promisiunea domnului primar Barbu Nicolae înainte de alegeri a fost că va avea grijă și de mărginimea orașului, ceea ce nu s-a întâmplat nemaitrecând pe aici.

Dorim ca pe linie de pază contra incendiilor la capătul străzii D. Cantemir, fiind coloană principală de apă să fie montat un hidrant de pompieri folositor câtorva străzi.

Din declarația domnului primar a reieșit că a fost realizată taxa de habitat. Deci se pot instala câteva containere de gunoi asemănătoare celor de la ANL-uri, întrucât fiind margine de cartier s-a aruncat și se va arunca în continuare gunoi  dacă nu se vor lua măsuri pentru înființarea unui loc special amenajat dotat cu containere. Atunci dacă cineva va fi prins aruncând gunoi în altă parte să fie amendat de către cei în drept.

În fața grădiniței de copii nr. 9, între cele două căi ferate, există zone de gunoi neridicat, iar pe acolo trec zilnic copii și oameni mari expuși riscului de îmbolnăvire, zona devenind în timp  un adevărat focar de infecție.

În capătul străzii Uzunu există un plop mâncat la interior de putregai jumătate din el. Ar trebui tăiat, iar lemnul rezultat dat ca ajutor familiilor nevoiașe. Acest plop prezintă un adevărat pericol pentru mașinile care circulă în zonă, precum și pentru pietoni.

Pe noua prelungire a străzii Mărășești există un trotuar cu multe denivelări și plin de iarbă, ar trebui refăcut, dar se pare că primarul nu are timp pentru așa ceva.

Am dori ca soluția cu care se stropește din avion contra țânțarilor să fie verificată de un specialist, nu de către cei care se plimbă cu avionul, pentru că de cele mai multe ori stropitul nu are nici un efect, ba din contră, țânțarii parcă se înmulțesc și mai abitir.

S-au făcut o serie de lucrări în oraș, iar cei care au urmărit lucrările nu cred că dețin cunoștințele necesare. Spun asta deoarece s-a turnat asfalt fără să se țină cont de scurgerea apei de ploaie către gaigere. Vă dau exemplu strada Dimitrie Cantemir unde apa zace pe stradă câteva zile până ce se evaporă, pentru că gaigerele nu sunt funcționale.

S-a montat noua coloană de apă mult mai la suprafață decât ar fi trebuit, din această cauză apa la robinet pe timpul verii curge foarte caldă. Când funcționa coloana veche apa era rece, bună de băut.

Ar fi bine ca poliția sau jandarmii să treacă și noaptea pe străzi să ne păzească liniștea.

Mai vorbește dumnealui de Valea lui Gheorghiță care ar trebui amenajată, de gara Giurgiu Oraș ce ar putea fi transformată într-un muzeu, despre banii rezultați din impozite și taxe, cheltuiți pe spectacole scumpe, de se închiriază scena lui Axinte când avem teatru de vară, de ce nu se mai mătură străzile din cartier cu lunile, că  înainte de 2012  erau măturate de cel puțin trei ori pe săptămână etc.

Cei care se fac responsabili  ar fi trebuit să rezolve până acum tot ce v-am prezentat și de abia după aceea să vină ca să ne ceară voturile. Cine vrea să afle realitatea să vină la fața locului. Semnează C. Raiciu, în numele unui  grup de locatari. 

Ce spuneți de toate acestea domnule primar Barbu? Au oamenii dreptate? Sau acești necăjiți trăiesc într-o altă dimensiune, trăiesc o altă realitate și nu văd metropola în care trăiesc? Iar dacă nu este adevărat, ce spun oamenii trăind într-o lume paralelă cu cea în care trăiți dumneavoastră și încă câțiva aleși, faceți vă rog o minune și aduceți-i și pe acei sărmani  în minunata lume în care trăiți dumneavoastră și vă vor vota sinedie, la anul și la mulți ani.

I.C.MANDU  

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *