Scolile din județul Giurgiu sunt pregatite pentru începerea noului an scolar

Scolile din județul Giurgiu sunt pregatite pentru începerea noului an scolar

Urmare a unei discuții telefonice avute cu inspectorul general școlar Gigi Oprișan am aflat că școlile din județul Giurgiu sunt pregătite pentru începerea unui nou an școlar, în sensul că s-au făcut reparații acolo unde a necesitat acest lucru, s-au făcut igienizări în absolut toate școlile, mai sunt doar trei școli în județ care încă nu au intrat în posesia avizului sanitar, dar sunt în curs de obținerea acestui document.

Întrebat dacă are cunoștință de acțiunea intreprinsă de fundația Din Dragoste pentru Oameni, care printr-o colaborare cu o altă fundație din Belgia a adus în Giurgiu un tir plin cu mobilier didactic modern pe care intenționează să-l doneze școlilor din municipiu, inspectorul general a spus că știe de existența acestui mobilier purtând chiar și o corespondență în acest sens cu fundația. Numai că, a spus în continuare dumnealui, la nivelul școlilor din municipiu nu este necesară înlocuirea mobilierului, întrucât școlile din municipiu beneficiază de un mobilier corespunzător. Mai mult decât atât, primăria s-a angajat să achiziționeze mobilier nou. În schimb, școlile gimnaziale din județ se confruntă cu o acută lipsă de mobilier didactic, recomandând fundației să contacteze inspectoratul pentru ca împreună să realizeze un plan cu școlile din județ unde acest mobilier să poată fi reparizat.

Din contactele noastre pe care le-am avut cu profesori și cu o parte din directorii școlilor din Giurgiu, care ne-au rugat să le păstrăm anonimatul au spus că în școlile dumnealor ar fi binevenit mobilierul didactic, numai că, probabil din considerente politice nu se dorește acest lucru. Unul din directorii de școală a venit cu o precizare în plus, spunând că nu ar trebui să ne mire acest lucru deoarece se știe de implicarea în realizarea acestui proiect umanitar a deputatului Nicolae Florian care este contracandidatul actualului primar. Teama actualului primar că Nicolae Florian  ar putea câștiga un plus de simpatie din partea electoratului din oraș l-a determinat pe acesta, membru al partidului aflat la guvernare să intervină pe lângă imspectorul general școlar care la rândul său să interzică donația mobilierului către școlile din Giurgiu. Și ca să poată face acest lucru, primarul i-a promis lui Gigi Oprișan că va dota școlilele cu mobilier nou. Dacă cele relatate sunt reale, orice comentariu este de prisos. Nu ne rămâne decât să așteptăm începerea noului an școlar să vedem dacă primarul își va ține sau nu promisiunea făcută, știindu-se încă din vechime că promisiunea făcută este datorie curată.  

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *