Mega magazia de pește gros…

Mega magazia de pește gros…

Pe timpuri, când oamenii erau supărați pentru că fie erau mințiți, fie  munca lor nu era recunoscută, dar mai ales când erau luați drept de proști, își luau căciula din cap și o trânteau cu năduf de pământ de-i sărea fundul. Dar acum, nici cel puțin căciuli nu mai avem ca să putem da cu ele de pământ, așa că nu rămâne decât să scrâșnim din măsele și să spunem printre dinți … mama lor de hoți!!!

Măi oameni buni, să credem oare că au înebunit europenii ăștia de ne dau bani doar pentru realizarea unor proiecte fanteziste care nu ne ajută cu nimic pe noi, decât pe unii dintre semenii noștri care au curajul să ne râdă în nas de la adăpostul metrilor cubi de bani și să ne prostească în față spunându-ne că albul este negru iar negru este alb, iar dacă ai curajul să le spui că nu au dreptate găsesc ei o metodă prin constrângere să te facă să joci așa cum îți cântă, iar dacă o ții pe a ta și continui să gândești că unde-i lege nu-i tocmeală, ajungi la concluzia că legea este făcută să fie respectată de cei necăjiți, nu și de cei cu dare de mână.

Mă gândesc oare nu ar fi fost mai bine dacă europenii  care ne vor binele, așa cum o fac la nivel declarativ, dacă au văzut că banii pe care ni-i dau, mai bine de 50% sunt furați de șmecheri, de ce nu vin ei  să ne construiască niște fabrici și uzine unde să poată muncii populația acestei țări ajunsă la concurență cu Angola?

Simt cum mă ia toți … cînd îi aud pe tembelii care se dau de atotștiutori când spun „Și ce dacă s-au cheltuit sute, milioane de euro pe apa sâmbetei, că doar nu sunt banii noștri, sunt bani europeni.” Măi tălâmbelor, măi cretinilor cu creierul neted ca o coală de hârtie! Acești bani europeni, noi cetățenii acestei țări amărâte îi plătim cu vârf și îndesat, nimeni nu ne dă nimic de pomană. Ba mai mult, dacă pot, ne ia și cenușa din vatră.

Astăzi s-a finalizat un alt proiect la fel de „important” pentru comunitatea noastră, asemănător cu proiectul numit de către subsemnatul Ciupercocoliba, sub frunza Elenei Udrea pus în pactică de edilul nostru șef, unde o construcție de circa 60 de metri pătrați, făcută din carton presat costă 150.000 euro, acum apare din neant mega proiectul intitulat „Înființarea unei piețe de gross pentru pește în municipiul Giurgiu”,  care este cel puțin din punctul meu de vedere, o altă cheltuială făcută fără cap și fără coadă, onor edilului nostru șef, așa cum s-a făcut și  Cipercocoliba, numai că dimensiunile ca și valoare sunt înmulțite cu 10 adică 1.547.831 euro ( UN MILION CINCI SUTE PATRUZECI ȘI ȘAPTE DE MII OPT SUTE TREIZECI ȘI UNU EUROOO ), aceasta este valoarea acestei minunate piețe de pește, care deja a început să miroasă a pește mort.

 Păi fraților, cu banii ăștia construiam un bloc. Această mega construcție este realizată din materiale ușoare tip sandwich, din care de regulă se fac magaziile, însăilate pe un pe o structură de rezistență executată din profiluri de fier, un sistem de răcire, câteva vitrine frigorifice, patru dacă nu mă înșel și să nu uit, există și un spațiu destinat eviscerării peștelui.

Sigur cineva ne ia drept de proști. Cum să putem crede că acest fâss va aduce bani la bugetul primăriei?  În primul rând piața nu este amplasată într-o zonă cu vad comercial, în piața centrală, în spațiile unde se comercializează pește nu se vinde zilnic mai mult de 50-60 kilograme. Vânzătorii se plâng că peștele nu se vinde în cantități mai mari decât în zilele de sărbătoare când se consumă pește și nu de puține ori au fost nevoiți să mai și arunce din el, peștele fiind un produs foarte perisabil. Giurgiu nu este o zonă piscicolă, poate se va pescui la scară industrială pe Dunăre cu zecile de nave militare despre care nimeni nu mai știe nimic, nave ce erau acostate pe canal și au dispărut precum navele lui Băsescu. Nu știu de ce, dar înclin să cred că după trei ani cineva va cumpăra la un preț de nimic această construție, căreia cu siguranța îi va da o altă utilitate, sau va ajunge ceva de genul combinatului chimic, o altă hală părăsită în care se pot realiza filme horror. Dacă inițiatorul acestui proiect vede în el o mare reuștită cu câștiguri foarte mari, de ce oare nu l-a făcut din surse proprii, ca să se înbogățească el și urmașii urmasilor lui și a lăsat această comoară pentru comunitate? Să credem oare că a făcut acest lucru din filantropie, din dragoste pentru giurgiuveni? Eu, cu maximă sinceritate vă spun că nu cred și sunt convins că nici cel care a visat și pus în practică acest mega proiect nu crede în veniturile realizate urmare a acestei piețe de vândut pește conservat.

Nu vreau să cred și nici să spun că aici există cine știe ce interese meschine, iar dacă acestea există sunt organe abilitate care cu siguranță știu ce au de făcut. Nici cel puțin nu cred ce se vorbește prin oraș, că sunt anumiți decidenți din aparatul administrativ care fac un joc cel puțin ciudat, în sensul că unul câștigă licitația și altul execută lucrarea. Când voi avea date concrete, voi reveni cu amănute.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *