S-a rupt un lanţ … “ plin de iubire “

S-a rupt un lanţ … “ plin de iubire “

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a rupt alianţa cu PSD. De ce a făcut acest lucru aud teorii care mai de care mai fanteziste, făcute de marii noştri analişti politici.

Pe la colţuri se vorbeşte de mâna Rusiei care a cerut fratelui Tăriceanu în alde masoneria rusă să facă pe dracu în patru să trimită ţara-n haos, să devină o ţară neguvernată ca să se poată instaura lejer anarhia.

Alţii spun că Dăncila este o păpuşă, o marionetă şi că sforarii ar fi statul paralel care o fac să danseze după cum trag ei sforile venind ca argument în acest sens cu nominalizarea lui Bădălău căruia i s-au dat pe mână două portofolii de importanţă strategică pentru România cum sunt cele două ministere al Economiei şi  al Energiei.

PNL-ul se bate cu cărămida-n pieptul costeliv că sunt pregătiţi de guvernare dar dacă se mai bat mult se vor trezi cu o cavernă canceroasă ce îi va duce spre prăpastia politicii alături de fratele istoric PNŢCD. Dacă fac greşeala să preia guvernarea acum când mai e puţin timp până la alegerile parlamentare riscă să se transforme într-un partiduleţ de buzunar.

USR-ul îşi doreşte ca PSD-ul să plece de la guvernare, dar ei nu vor să facă parte din guvern. Mare curaj, mare onoare ! Cu alte cuvinte dacă se poate de ce să nu scoată castanele din foc cu mâna PNL-ului.

Aud că Tăriceanu nu mai vrea să candideze la prezidenţiale şi vrea  să-l susţină pe Mircea Diaconu împreună cu PRO România lui Ponta. Da, o poantă bună. Maestru Mircea Diaconu a jucat excelent în piesa de teatru o scrisoare pierdută şi în filmul “europarlamentarul român cu ARO 10 “. Sau ăsta nu a fost film ?  Nu are nicio importanţă ! Dar rolul actorului ajuns preşedinte ar putea să-l joace Florin Piersic.  El, Mircea Diaconu, după cum a declarat, în armată a fost tabacheră fiind mai mărunţel. Ca să concluzionăm este cam prea mărunţel pentru un rol de preşedinte !  Şi România nu-i Ukraina …

Da ! Trăim într-o lume nebună, nebună !  Un alt film ce a devenit realitatea zilelor noastre. Toţi, absolut toţi minunaţii noştri politicieni vorbesc despre faptul că tot ceea ce fac, fac pentru binele nostru. Mă fir-ar al dracu, dar pe noi chiar nu ne întreabă nimeni ce ne-am dori noi ca să ne fie bine ?

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *