Proprietarii de apartamente sau chiriasii risca amenzi usturatoare! Ce NU mai ai voie sa faci

Proprietarii de apartamente sau chiriasii risca amenzi usturatoare! Ce NU mai ai voie sa faci

Proprietarii de apartamente sau chiriaşii care aduc prejudicii celorlalţi locatari ar putea fi amendaţi cu până la 10.000 de lei, conform unui proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP).

Conform proiectului de lege, care ar putea intra în vigoare din această toamnă, amenda s-ar aplica doar dacă proprietarul nu ar executa lucrările de întreţinere dacă aceasta este de natură să aducă prejudicii celorlalţi proprietari. Această ultimă situaţie este considerată contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei. Contravenţia se constată şi amenda se aplică de Inspectoratul de Stat în Construcţii.

O amendă până la 10.000 de lei riscă şi pe proprietarii sau chiriaşii care din proprie iniţiativă şi pe banii lor vopsesc holul blocului, montează pe casa scărilor etajere cu flori sau îşi închid balconul, întrucât aceste acţiuni se încadrează la capitolul “modificarea aspectului proprietăţii comune de către proprietari”.

O altă noutate adusă de proiectul de lege este prevederea ca locatarii care îşi inundă vecinii vor fi pasibili de amenzi de până la 10.000 de lei.

”Neexecutarea de către proprietar a lucrărilor de întreţinere, reparaţii sau de înlocuire a elementelor de construcţii şi instalaţii aflate în proprietatea sa individuala, dacă aceasta este de natura sa aducă prejudicii celorlalţi proprietari” se sancţionează” cu amenda de la 4.000 lei la 10.000 lei”, se arată în proiectul de lege postat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *