PROGNOZA METEO pentru weekend | Lapovita si ninsoare, inclusiv in Bucuresti

PROGNOZA METEO pentru weekend | Lapovita si ninsoare, inclusiv in Bucuresti

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza pentru acest sfârșit de săptămână. Dacă vineri vom avea parte de vreme caldă și frumoasă, sâmbătă vremea se răcește, vor fi ploi și lapoviță în mai multe regiuni, inclusiv București, iar în zonele mai înalte va ninge de-a dreptul.

PROGNOZA METEO pentru VINERI

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile termice vor depăşi mediile climatologice specifice perioadei în mare parte din ţară. Pe parcursul zilei va predomina un aspect frumos, cu cer variabil la senin. Noaptea înnorările vor cuprinde nordul, centrul şi estul teritoriului; se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare local în zona montană şi ploi sau lapoviţă pe arii restrânse în Maramureş, Transilvania şi Moldova. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, mai ales pe creste, trecător în regiunile sudice, iar în a doua parte a nopţii în Moldova. Temperaturile maxime se vor încadra între 8 şi 16 grade, iar cele minime între -3 şi 6 grade. Pe suprafeţe mici, mai ales în orele dimineţii, vor mai fi condiţii de brumă.

LA BUCUREŞTI
Vremea va fi predominant frumoasă şi uşor mai caldă decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult senin ziua şi variabil noaptea. Vântul va sufla în general moderat ziua, apoi va slăbi treptat în intensitate. Temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade.

LA MUNTE:Valorile termice nu se vor modifica semnificativ faţă de intervalul anterior şi vor caracteriza o veme relativ rece pentru această perioadă din an. Ziua cerul va fi variabil la senin, dar noaptea se va înnora treptat şi mai ales în Carpaţii Orientali şi în cei Meridionali, local se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări mai ales pe creste.

PROGNOZA METEO pentru SÂMBĂTĂ

LA MUNTE :Vremea se va răci faţă de intervalul precedent, astfel că valorile termice se vor situa sub cele normale ale datei. Cerul va fi temporar noros şi mai ales în cursul zilei vor fi ninsori slabe în masivele estice şi sudice şi izolat în rest. Vântul va sufla moderat, cu intensificări locale şi temporare, cu viteze mai mari pe creste. Noaptea pe spaţii restrânse se va produce brumă.

LA BUCUREŞTI
Vremea se va răci uşor. Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a intervalului. După-amiaza va ploua slab, iar seara şi la începutul nopţii va fi lapoviţă. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de -1…1 grad.

PROGNOZA METEO pentru DUMINICĂ

LA MUNTE :Vremea se va menţine rece. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi pe arii restrânse precipitaţii slabe, sub formă de lapoviţă şi ninsoare, noaptea în nordul Carpaţilor Orientali. În restul masivelor doar cu totul izolat vor fi posibile fulguieli. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. La sfârşitul intervalului pe spaţii mici se va produce brumă.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *