PROFESORII risca INCHISOAREA daca fac meditatii cu elevii

PROFESORII risca INCHISOAREA daca fac meditatii cu elevii

Profesorii nu mai au voie să facă meditaţii cu elevii de la clasele la care predau. Este interzis, pentru prima oară în România, printr-un Cod de Etică. Cadrele didactice care vor încălca regulamentul riscă să îşi piardă locul de muncă sau chiar să facă închisoare dacă nu plătesc la FISC impozite.

Dacă profesorii nu vor respecta noul cod de etică, riscă sancțiunile din legea educației, de la observație scrisă, avertisment până la desfacerea contractului de muncă, iar dacă vorbim despre cazuri mult mai grave, se poate ajunge și la pedeapsa cu închisoarea de la 1 an la 3 ani.

Cu toate astea, până acum niciun profesor nu a fost sancţionat. Chiar dacă sunt persoane care fac meditaţii fără să declare banii încasaţi. Uneori, nu au nici facultate. Doar 5% dintre cei care oferă lecţii în privat fac asta legal, estimează specialiştii.

E un cerc vicios. Elevii dau vina pe profesorii care ar condiţiona nota de la clasă de prezenţa la meditaţii, iar profesorii pe părinţii care vor ca elevii să aibă cunoştinţe cât mai bogate.

                                                                                      
Aparut in:  PUTEREA

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *