In 30 de ani de democratie in comuna Vanatorii Mici s-au asfaltat doar 2 Km

In 30 de ani de democratie in comuna Vanatorii Mici s-au asfaltat doar 2 Km

Conferința de presă ALDE de săptămâna trecută i-a avut ca principali protagoniști pe Adrian Cîndea  președintele organizației municipale, Simion Aurelian primarul comunei Vânătorii Mici și Nicu Ștefan membru al biroului județean.

Bilanțul organizației municipale

Adrian Cîndea, președintele organizației municipale a vorbit despre o serie de activității desfășurate pe parcursul unui an de la numirea lui ca președinte. Dintre activității a enumerat câteva pe care el le-a considerat ca fiind reprezentative pentru giurgiuveni dintre care enumerăm: Atenția deosebită acordată problemelor cetățenești. Implicarea  în soluționarea problemelor cu care se confruntă oamenii aflați nevoi, situații în care au intervenit urgent, direct și eficient. Competiții sportive de masă. Susținerea activităților culturale. Acțiuni educative pentru școlari prin inițierea unor jocuri și concursuri adresate elevilor de gimnaziu. Voluntariatul tinerilor din ALDE la acțiunile intreprinse de ISU. Colaborarea consilierilor locali ALDE cu consilierii locali PSD. Cu această ocazie Adrian Cîndea a ținut să precizeze faptul că absolut totdeauna când proiectele de hotărâri propuse de executiv consilierilor locali spre analiză și dezbatere erau în concordanță cu interesul comunității, au fost votate, excepție făcându-se atunci când proiectele de hotărâri nu vizau dezvoltarea orașului. În încheiere președintele organizației municipale ALDE, Adrian Cîndea a făcut referire că până în acest moment, la nivelul municipiului Giurgiu, ALDE are 700 de membri activi și speră ca până la alegerile locale numărul acestora să se dubleze și de ce nu, chiar să se tripleze.

În 30 de ani  de democrație în comuna Vânătorii Mici s-au asfaltat doar 2 Km.

Simion Aurelian, primarul comunei Vânătorii Mici,  cu ocazia conferinței de presă a făcut o scurtă retrospectivă a activității lui  în cei doi ani care s-au scurs de la alegerea lui ca prim edil al comunei.  A început prin a mulțumi pentru sprijinului pe care l-a primit de la colegii lui din ALDE în realizarea primei părți a proiectelor UAT-ului din Vânătorii Mici. Totodată a ținut să-și exprime dezamăgirea legată de faptul că în cei 30 de ani care s-au scurs de la data instalării democrației, comuna lui nu a beneficiat de investiții în infrastructură. Din cei 50 de Km de străzi și drumuri aferente acestei localități au fost asfaltați doar 2 Km. Despre activitatea lui ca primar a vorbit de implementarea unui proiect de asfaltare pe o lungime de 2 Km care în acest moment jumătate este aproape finalizat, reabilitarea a 3 școli din cele 8 pe care le are comuna, un proiect de apă potabilă în 3 sate, cu speranța ca până la sfârșitul mandatului toate cele 8 localități care se găsesc pe raza teritorială a comunei să beneficieze de apă curentă, urmând ca în viitor să reușească să obțină aprobarea pentru un proiect de canalizare. A precizat că s-a dat drumul la finanțare pentru construirea unei grădinițe în satul Vânătorii Mari precum și intenția executivului de a achiziționa un utilaj multifuncțional.   

Nu se pune problema ca ALDE să fie împotrivă …

Ultimul dintre vorbitori, dar nu cel din urmă, a fost Nicu Ștefan care prin natura funcției deținute are legătură și este în temă cu Legea Offshore. Din acest considerent a dorit să facă unele precizări legate  de tensiunile din coaliție cu privire la  Legea Offshore, spunând următoarele:

” Așa cum a fost făcută legea nu poate să aducă ceva rău. Dar au apărut unele probleme. Vă asigur că nu sunt disfuncționalități, nu sunt probleme de rea credință, doar că între forma legii aprobată de coaliție în întregul ei în Senat și ce a ajuns la Camera Deputaților apar unele inadvertențe urmare a modificărilor făcute de colegii noștri de la PSD. Nu se pune problema ca ALDE să fie imperativ împotrivă, dar … Aceste modificări trebuiau discutate, analizate și văzut impactul lor economic în viața reală. Din acest considerent am solicitat un răgaz de una, două săptămâni pentru o analiză temeinică și luarea unei decizii comune cu privire la forma finală a acestei legi extrem de importante pentru România. ”

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *