Prevederea care ii scapa pe soferi de amenzi! Cum se anuleaza contraventiile din Codul Rutier 2019

Prevederea care ii scapa pe soferi de amenzi! Cum se anuleaza contraventiile din Codul Rutier 2019

Vești bune pentru acei șoferi care au primit amenzi de circulație. Conform legislației în vigoare, există o metodă prin care plata acestora poate fi evitată, fără consecințe legale.

Acei şoferi care primesc amenzi de circulaţie şi nu le plătesc ar putea să scape de ele, însă doar în anumite condiţii. Legea prevede ca după o perioadă, orice amendă contravenţională, inclusiv una rutieră, se prescrie dacă cel dator nu a fost executat silit.

Organele competente pot executa silit orice şofer dator la stat cu plata unei amenzi de circulaţie în maximum cinci ani de la data de 1 ianuarie a anului următor emiterii procesului verbal. Conform avocatnet.ro, dacă această perioadă de timp trece şi nu sunteţi executaţi silit, nu mai puteţi fi. Astfel, nu va mai trebui să plătiţi amenda primită.

Concret, dacă sunteţi amendaţi pentru o contravenţie rutieră astăzi, termenul de prescripţie va începe să curgă de la 1 ianuarie 2020. 

De asemenea, mai scrie sursa citată, este important să reţineţi că legea prevede anumite cazuri de suspendare şi de întrerupere a termenului de prescripţie. Suspendarea înseamnă că, pentru o perioadă, termenul nu mai curge, urmând să îşi reia cursul, ulterior. Pe de altă parte, întreruperea, dacă operează, duce la o nouă curgere a termenului.

 

Sursa: Capital.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *