Marin Anton a fost mazilit de PSD …

Marin Anton a fost mazilit de PSD …

PNL filiala Giurgiu a avut de-a lungul timpului mai mulţi preşedinţi ai oganizaţiei judeţene. Cel care a obţinut cele mai bune rezultate politice reuşind în proporţie de aproximativ 90% să aibă primari PNL în judeţ a fost de departe Lucian Iliescu. Niciunul dintre cei care s-au succedat de-a lungul timpului la conducerea PNL-ului giurgiuvean după Lucian Iliescu nu au reuşit să-i egaleze performanţele politice.

Ultimul preşedinte al PNL Giurgiu a fost Marin Anton, care a fost exclus din funcţia de preşedinte ales de către Biroul Politic Naţional la sugestia lui Ludovic Orban. Citesc postările celor care până mai ieri îi dedicau ode, iar acum îl declară pe Marin Anton omul PSD-ului. Curios este că mare parte dintre  cei care fac astfel de afirmaţii nu cu mult timp în urmă făceau anticameră pe la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina. Alţii  şi-au angajat neamurile tot la consiliul judeţean, alţii, autodeclaraţi dizidenţi, beneficiază de contracte cu primăriile din judeţ cu concursul nemijlocit al conducerii PSD, PSD despre care zbiară-n gura mare că ei sunt cei mai aprigi şi înverşunaţi luptători împotriva ciumei roşii. Vorbe! Nimic mai mult. La ei interesul poartă fesul.

Mulţi dintre “dizidenţi” se şi văd preşedinţi. Fac şi desfac birorile politice, fiecare cu gaşca lui. Dacă până la excluderea lui Marin Anton un amărât de drăcuşor îşi mai vâra codiţa din când în când, acum în PNL tartorul cel bătrân, şeful dracilor şi-a vârât codoiul întărtându-i unul împotriva celuilalt făcându-i să-şi înfigă cuţitele până la plăsele  unul în spatele celuilalt.  Toţi ceilalţi şefi de partide îşi râd în barbă satisfăcuţi rugându-se în sinea lor:  Întărâtă-i drace că şi nouă ne place!

Motivul invocat de Ludovic Orban pentru excluderea lui Marin Anton din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a  PNL Giurgiu  este unul pueril, de tot râsul, ca să nu spun altfel. Pe Marin Anton îl poţi acuza de foarte multe lucruri pentru care se putea invoca excluderea din partid începând cu celebrul principiu de integritate despre care nu se mai vorbşte nimic, pentru lipsa de implicare în problemele survenite în partid de-a lungul timpului, pentru injusteţea deciziilor sale atunci când au apărut conflicte în partid, fiind partizan doar cu unii, în timp ce pe alţii i-a mazilit fără să depună un minim efort să vadă cine are dreptate, etc. Dar să spui că Marin Anton este fan PSD este de un ridicol inimaginabil!  

Orban ar trebui să fie atent în propria ogradă şi să vadă că este înconjurat de oameni care cu adevărat fac jocurile PSD. Mă surprinde că Orban din toate ieşirile publice făcute de Marin Anton împotriva PSD prin atacuri directe, fără menajamente a reţinut decât o singură frază aceea  în care Marin Anton spune că familia lui ar vota o singură dată PSD-ul dacă ar promulga legea cu graţierea şi amnistia. Mă întreb oare ce copil pe lumea asta nu-şi doreşte ca tatăl lui să scape de o posibilă condamnare. Singura vină a lui Marin Anton a fost sinceritatea. L-aş întreba pe Orban, care în ultima  perioadă nu mi-a mai răspuns la telefon, ce măsuri a luat împotriva senatorilor care au votat alături de PSD ? Nici nu trebuie să-mi răspundă, pentru că ştim cu toţii răspunsul: Nicio măsură !

Şi am să-i mai dau un exemplu de PSD-ist sub acoperire,  care azi l-am primit şi eu pe surse. Se pare că în PNL există un oarecare domn Lucian Dumitrescu, fost lider de grup la Senat, care a votat alături de PSD trecerea bazinului hidrografic Grădinari-Hobaia din administraţia Apelor Române în administrarea Consiliului Judeţean Giurgiu. Tot sursa noastră ne-a spus despre acest domn că are lucrări luate în subantepriză de la patronul  firmei Gecor, domnul George Cuşă, nimeni altul decât cumătrul domnului senator PSD de Giurgiu şi ministru al Economiei, Niculae  Bădălău. Şi astfel de exemple pot continua.

Aşa că ar fi bine ca dizidenţilor din PNL Giurgiu să le dea Bunul Dumnezeu mintea cea de pe urmă şi să realizeze că victoria lor nu este decât un praf în ochii proştilor, că adevăraţii câştigători sunt cei din PSD, care prin cozile de topor pe care le au la Centru l-au dat jos pe Marin Anton. Dumneavoastră dragilor nu aveţi nicio vină !  Marin Anton a fost singurul care s-a bătut cu Bădălău şi cu Mina, ba chiar mai mult, lui Mina îi dăduse un termen de şase luni până ce urma să fie înlocuit. Nu uitaţi că Nina Carmen Crişu, fosta prefectă a fost destituită şi datorită implicării lui Marin Anton.  Marin Anton era un potenţial pericol pentru naşul şi finul care azi conduc Giurgiu. Din păcate pentru Marin Anton, Bădălău l-a bătut şi la propriu şi la figurat !

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *