Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina este incapabil sa planteze un copac, dar poate dispune taierea a sute de copaci …

Presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina este incapabil sa planteze un copac, dar poate dispune taierea a sute de copaci …

Am aplaudat inițiativa Ministerului Mediului în colaborare cu UAT-urile, inițiativă prin care au fost plantați mii de arbori. Această acțiune benefică pentru România vine ca o compensare cu tăierile masive de copaci care au avut loc în ultimii ani. Este cunoscut și recunoscut international faptul că ne paște un fenomen extrem de periculos, cel care face referire la încălzirea globală. Această încălzire globală este generată de poluare, care atrage după sine modificarea climatică și totodată apariția fenomenelor meteorologice extreme a căror prezență se face resimțită din ce în ce mai des pe întreaga suprafață a planetei.

Pentru prevenirea sau mai de grabă stoparea fenomenului de încălzire globală, specialiștii în mediu au considerat ca o necesitate de forță majoră plantarea a cât mai multor copaci în corelație cu încetarea tăierilor abuzive de copaci.  

Și … cu toate acestea, ieri, 6 decembrie am primit un material de la consilierul județean Mihnea Boierescu care demonstrează că președintele Consiliului Județean Marian Mina se află într-o totală contradicție cu Ministerul Mediului, minister care se străduiește prin acțiunile sale să salveze aurul verde,  în timp ce Marian Mina printr-un proiect de  hotărâre al  Consiliului Județean Giurgiu, unde PSD-ul este majoritar, dispune  tăierea unor copaci aflați în  vegetație, copaci  situați limitrof  DJ 601, DJ 401A și DJ 412A.

Sunt două posibilități care ar putea explica dorința de neînțeles a lui Marian Mina de a tăia oxigenul atât de necesar vieții. O explicație ar fi aceea ca după ce copacii vor fi tăiați să fie repartizați oamenilor nevoiași, simpatizanți ai PSD,  ceea ce ține în mod evident de imaginea PSD, sau,  Marian Mina intenționează să construiască vreo autostradă pe la Bolintin și noi încă nu am fost informați !

Pentru corecta dumneavoastră informare  vă vom prezenta mesajul primit pe email de la consilierul județean PNL Mihnea Boerescu și o parte din fotografiile primite ce sunt mai mult decât grăitoare,  unde se văd copacii care nu sunt deloc  îmbătrâniți sau uscați, ba dimpotrivă,  sunt în vegetație și mare parte dintre ei sunt toaletați.

Acest mesaj l-am trimis oficial Domnului Presedinte al CJ in urma cu 7-8 zile pe adresa de mail al Consiliului . Nu a avut ca rezultat absolut nici o reactie . Ca atare consider ca D-nul Mina este cel putin complice la aceasta furaciune ordinara daca nu chiar initiatorul ei .

Informarea o voi trimite si presei .In primul rand cea locala . 

Daca atunci cand ati votat ati facut-o in necunostinta de cauza …acum nu veti mai avea aceasta justificare. Acceptand si nefacand NIMIC veti deveni si voi complici si penal si moral. 

Si veti face de rusine partidul pe care-l reprezentati…  

         In atentia Domnului Presedinte al Consiliului Judetean Giurgiu 

                  Subsemnatul Boerescu Mihnea Mihai – consilier judetean  va aduc la cunostinta existenta unor fapte de natura penala privind proiectul nr 16 din Sedinta de Consiliu din data de 22 noiembrie        privind taierea fara discernamant a arborilor care flancheaza DJ 601 , DJ  401A si DJ 412 A

  1. Copaci nu sunt ”  imbatraniti , uscati si putreziti “cum in mod mincinos ne-a fost prezentat proiectul in sedinta . Din pozele atasate rezulta in mod indubitabil acest lucru . Faptul ca au fost indusi in eroare in mod premeditat consilierii judeteni consider ca este o fapta de natura penala 
  2. Copacii sunt crescuti in intervalul 7-8 metri din axa drumului deci nu pe terenul aflat in administrarea Consiliului Judetean . Platforma drumurilor judetene are 4-4,5 m din axul drumului . Copacii se afla in zona de  protectie  deci acesti arbori apartin proprietatilor limitrofe si taierea lor fara acordul proprietarilor este de asemenea o fapta de natura penala 
  3. Cubajul calculat la copacii care urmeaza sa fie taiati este substantial diminuat  si se naste intrebarea fireasca : cine este destinatarul acelei diferente de masa lemnoasa ? – fapta de asemenea de natura penala  
  4. Din actele atasate proiectului rezulta ca DOAR Primaria din Gaiseni va solicitat  sa va ocupati de segmentul lor de drum DJ 401 si anume NU sa taiati cisa toaletati copacii . Primariile din Bolintin Deal si Bolintin Vale NU V-AU SOLICITAT ACEST LUCRU . 

       Am convingerea  ca personalul din subordinea DVS respectiv Directia Judeteana de Transport , Administrarea Drumurilor Judetene si Control Trafic  in complicite cu Directia Silvica Giurgiu va informat in mod eronat si ca nu sunteti complice la acesta GAINARIE  ORDINARA penala .

       Aveti posibilitatea legala sa stopati intr-o prima faza punerea in aplicare a proiectului si stabilirea unor reprezentanti dintre consilierii judeteni insotiti de experti care sa constate daca copacii din pozele atasate de mine sunt ”   imbatraniti , uscati si putreziti ” si necesita taierea fara discernamant sau doar toaletarea ( taierea cracilor uscate ) .

        In speranta ca veti lua de urgenta masurile ce se impun nu voi sesiza Parchetul , D.N.A. -ul,  presa locala si nationala si nu voi mobiliza opinia publica .

                       Va multumesc in numele locuitorilor judetului care considera ca arborii trebuie protejati si lasati mostenire urmasilor si nu taiati in beneficiul unora  care in mod efemer sunt directorasi pe la diverse “directii ” …. 

​     P.S. 

  1. Voi calcula eu cubajul ca sa va spun exact si cat e cantitatea furata . Voi masura circumferita bazei  ( care e egala cu 2piR ) si astfel voi afla raza bazei . H e inaltimea copacului . Formula e simpla : V= pi x H x RR / 3  . Numarul de copaci apare in materialul de sedinta . 
  2. Daca nu se stopeaza aceasta crima voi sesiza DNA -ul . 
  3. Pentru reimprospatarea memoriei am pus in attachment si materialul de sedinta.
  4. Am pus in attach si calculul volumului unui con” 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *