Presedintele comisiei SRI, despre ”acoperitii” din presa: Pot exista, daca este identificat un om valoros

Presedintele comisiei SRI, despre ”acoperitii” din presa: Pot exista, daca este identificat un om valoros

Președintele comisiei SRI, despre ”acoperiții” din presă: Pot exista, dacă este identificat un om valoros. Adrian Ţuţuianu a făcut declarația la TVR. El spune că, în cazul în care aceste persoane pot contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, atunci pot fi ofițeri acoperiți în acest domeniu. 

”Dacă în anumite zone există interdicţia – judecători, procurori şi în politică – în celelate zone ale societăţii civile nu există interdicţia. Ca atare, dacă este identificat un om valoros care poate contribui cu informaţii la securitatea naţională a României, poate fi şi din presă”, a declarat Adrian Ţuţuianu, referindu-se la posibilitatea existenţei unor ofiţeri SRI sub acoperire în rândurile jurnaliştilor.

Întrebat dacă nu-l deranjează această situaţie, Ţuţuianu a răspuns: ”Nu sunt comod neapărat, în plan personal, cu ideea, dar putem face şi altfel analiza: un jurnalist este un om cu foarte multe contacte, cu foarte multe informaţii care pot fi foarte valoroase, cu acces în foarte multe medii. Ca urmare, lucrurile astea se pot întâmpla, indiferent că ne plac sau nu.”

                                                                                                                                                                    

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *