Preşedintele CJ Giurgiu Marian Mina pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Preşedintele CJ Giurgiu Marian Mina pentru unii mumă, pentru alţii ciumă

Dacă după 1989, an în care şi-au jertfit viaţa foarte mulţi tineri pentru un trai mai bun, mi-ar fi spus cineva că vom trăi vremuri mai urâte decât în perioada comunismului  sincer îl catalogam drept o fosilă cu reminiscenţe comunistoide. Din păcate sunt nevoit, după mai bine de 30 de ani, să-i dau dreptate.

După revoluţie ne-am trezit cu toţii într-un vid legislativ. În această perioadă au ieşit la suprafaţă gunoaiele umane care, mare parte dintre ele s-au agăţat de politică.  Un alt gen de gunoaie, cu concursul nemijlocit al “politicienilor”, cei care ocupau la momentul respectiv  funcţii de directori de fabrici şi uzine, au vândut totul pe nimic  în timp ce în visteria ţării intrau sume ridicole, iar conturile  lor personale din străinătate se umpleau cu milioane de dolari.

Azi, pe foştii directori de ieri sau progeniturile lor, îi întâlnim ca potenţi oameni de afaceri sau politicieni de vârf care trăiesc asemănător vedetelor de la Hollywood sau ca milionarii care au strâns aceste sume  de-a lungul mai multor generaţii.

Toate aceste minuni ale aşa zisei democraţii au loc în timp ce majoritatea românilor trăiesc de pe azi pe mâine. Un exemplu elocvent în acest sens este şi cazul salariaţilor de la DGASPC Giurgiu care de două luni nu şi-au primit salariile. Dacă cei din aparatul propriu al consiliului judeţean, prin grija preşedintelui Marian Mina şi-au primit salariile mai mult decât generoase, salariaţii DGASPC sunt lăsaţi în voia sorţii fără bani de pâine. Suferinţele la care sunt supuşi aceşti oameni au doar un singur scop: Voturile. Jocul machiavelic făcut de Marian Mina care chipurile plânge de mila oamenilor, dar în realitate nu face altceva decât să-şi supună salariaţii unui şantaj psihologic, şantaj prin care vrea să le arate acelor oameni necăjiţi că fără el sunt muritori de foame.

Într-o publicaţie online păstorită de PSD citesc:

Pe ideea că mulţi citesc puţin pricep, de fapt liberalii cer preşedintelui CJ să facă evaziune fiscală pentru că fondul la care fac ei referire este de fapt un fond cu destinaţie specială.

Spre ştiinţa celor din PSD: Conform Dicţionarului Explicativ evaziune fiscală înseamnă :

“Evaziune fiscală = sustragere prin orice mijloace de la plata impozitelor, taxelor și a altor sume datorate bugetelor de stat de către persoanele fizice și juridice, care realizează venituri impozabile, conform reglementărilor fiscale.”

Deci cu evaziunea fiscală nu prea ţine. Mergem mai departe şi cităm din declaraţia lui Mina:

“ Acei bani îi avem, o parte cu destinaţie specială pentru un pod calamitat de la Crevedia, bani daţi de guvernul Dăncilă (să înţelegem că Dăncila a adus banii de acasă din surse proprii, pentru că altfel nu se justifică  precizarea lui Mina), sunt bani din care asigurăm cofinanţările proiectelor europene începute sau care urmează să înceapă şi mai plătim împrumuturile făcute de domnul Vasile Mustăţea. Dacă Ministerul Finanţelor spune că se pot muta bani cu destinaţie specială dintr-o parte în alta mâine ducem banii către protecţia copilului. Altfel este deturnare de fonduri. Dacă ei spun da, nu mai plătiţi împrumuturile luaţi banii şi mutaţii la DGASPC, eu fac lucrul ăsta în aceeaşi zi. Nu pot eu să oblig un angajat al CJ şi să-i spun ia, şi semnează ca să te duci la puşcărie. “

Când am spus eu că pentru Marian Mina legea e totuna cu Biblia nu m-a crezut nimeni. Nimeni nu l-a auzit pe Marian să le spună salariaţilor de la protecţia copilului de unde a avut bani pentru plata salariilor celor de la CJ, de la bibliotecă, de la teatru, de la şcoala populară, dar pentru DGASPC nu există bani. Nu spun că acei salariaţi nu trebuiau să-şi primească salariile la timp, departe de mine gândul, dar nu poţi fi pentru unii mumă şi pentru alţii ciumă. Ai bani pentru o anumită categorie de salariaţi ai aceleiaşi instituţii, iar pentru ceilalţi nu. Este aberant, strigător la cer cum înţelege Marian Mina să se comporte cu oamenii din subordine !

Nimeni nu-i interzice lui Mina să ia bani de la dezvoltare printr-o hotărâre de consiliu şi să plătească salariile oamenilor.  Din categoria  culmea culmilor, Marian are bani puşi deoparte, conform propriilor lui declaraţii, pentru proiecte europene ce urmează să înceapă. Doar … Dumnezeu ştie când şi cum. În plus  ştii că luna viitoare guvernul va face o rectificare bugetară în urma căreia toate consiliile judeţene îşi vor primi banii şi cu toate acestea, ai bani, dar nu vrei tu, pentru că aşa vor muşchii tăi. Oamenii trebuie să sufere pentru că tu nu vrei să  le dai drepturile salariale care li se cuvin prin lege.

Mariane, până acum ai umplut Giurgiu de respect cu atâtea proiecte europene, aşa că mai lasă-le dracu !  Plăteşte  salariile oamenilor că nu au copiii ce mânca, au oamenii credite la bancă şi câte alte hangarale de plătit, nu-ţi mai bate joc de ei doar pentru că tu crezi că în felul ăsta, prin şantaj, obţii nişte amărâte de voturi în plus !

Dacă de legea oamenilor cu un avocat bun şi bani mulţi poţi scăpa, de legea divină nu ai nicio şansă să scapi. Te rog eu şi mulţi alţi giurgiuveni plăteşte salariile oamenilor, pentru că poţi. Cât priveşte proiectele europene …

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *