Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia

Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia

Numai cine nu a citit despre arta războiului nu ştie că în orice tip de război, fie el armat, economic sau politic arma cea mai periculoasă este dezinformarea prin propagarea unor mari minciuni amestecate cu frânturi de adevăr, asta tocmai ca să poată da credibilitate minciunilor în rândul maselor, să-i poată manipula ulterior după bunul plac ca să-şi atingă scopul. Responsabili cu răspândirea de informaţii false sunt serviciile secrete constituite în celule şi răspândite pe absolut toate palierele sociale.

Acesta este şi modul de lucru prin care înţeleg să-şi facă campanie electorală PSD-ul în  laboratorele din Kiseleff. Se spune că unul dintre cele mai bune servicii secrete din lume este serviciul Israelian Mosad. Întâmplător, sau poate nu, câţiva israelieni se ocupă şi de campania electorală a PSD.

Un exemplu legat de tehnici de manipulare am văzut în postările sociale de care se ocupă PSD-ul. O fotografie făcută seara, noaptea ca să le dau satisfacţie unei anumite părţi a PSD-iştilor, spun asta pentru că mare parte dintre ei sunt oameni serioşi, prefectul s-a întâlnit cu doi deputaţi liberali, spun ei, noaptea ca hoţii. Dragilor noaptea ca hoţii s-au întâlnit guvernanţii PSD care urmau să dea o ordonanţă de urgenţă prin care se urmărea să scape hoţii din puşcării !  Sincer, vă aflaţi într-o gravă eroare.

Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, guvernul este liberal, la întâlnirea cu prefectul au participat şi doi deputaţi liberali. Care-i ştirea ? Există vreo lege care interzice acest lucru ? Problemele cu care se confruntă giurgiuvenii sunt mult mai grave decât în orice alt colţ al ţării, ar fi fost cu adevărat o problemă dacă nu se întâlneau. Sunt convins că dacă se întâlneau şi în miezul zilei propaganda roşie ar fi spus acelaşi lucru că prefectul şi deputaţii “s-au întâlnit noaptea ca hoţii”.  Ar fi fost o ştire dacă spuneaţi că la întâlnire au participat şi Bădălău cu Mina. Asta ar fi fost cu adevărat o ştire.

În alte cărţi de strategie militară se spune că folosirea în exces a intoxicării maselor prin manipulare şi minciună  poate avea un efect nimicitor, urmare a efectului bumerang. Acesta este şi motivul pentru care azi vorbim  la timpul trecut de comunism…

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *