Preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu vorbeşte despre laşitatea unor miniştri PSD

Preşedintele ALDE  Giurgiu, Toma Petcu vorbeşte despre laşitatea unor miniştri PSD

Nu de puţine ori în discuţiile private pe care le-am avut de-a lungul timpului cu deputatul Toma Petcu, unul din liderii ALDE, mi-a vorbit de nemulţumirile sale legate de modul cum înţelege PSD-ul să pună în practică programul de guvernare. De fiecare dată când îl rugam să facă public acest lucru invoca protocolul semnat între cele două partide,  dar nu uita să promită că va face tot ce va depinde de el să dea un alt curs căderii libere spre care se îndreaptă economia ţării.

Sunt convins că deputatul Toma Petcu este depozitarul unor informaţii  de maxima importanţă din culisele nevăzute ale guvernării, cum de asemenea sunt convins că cunoaşte foarte bine negocierile avute cu membri coaliţiei  şi lupta surdă dusă de ALDE cu PSD-ul pentru implementarea unor măsuri liberale.

Nu puţini sunt cei care critică, şi pe bună dreptate, alianţa ALDE cu PSD. Dar la fel de adevărat este, cunoscând metehnele PSD-ului, că fără un minim control din partea ALDE ne-ar fi fost şi mai rău decât ne este acum. A nu se înţelege că toţi membri PSD sunt hoţi şi nu au alt interes decât să se căpătuiască ei şi apropiaţii lor. Accidental, printre ei există şi oameni oneşti care cred în pluripartidism şi în necesitatea unui partid de stânga puternic. Din păcate sunt foarte puţini astfel de oameni în PSD. Doar valul de tineri care vin din urmă pot schimba în timp această mentalitate bolnavă care există  în PSD de mult prea mult timp.

Revenind la Toma Petcu, deja a început să scoată la lumină frânturi de adevăruri legate de miniştri PSD . Nu peste foarte mult timp, posibil vinerea viitoare, în emisiunea Cronica Giurgiuveană, difuzată pe postul local de televiziune Giurgiu TV, Toma Petcu va veni cu dezvăluiri incendiare din culisele fostei coaliţii de guvernare. Dar până atunci vă prezentăm ultima postare pe facebook a deputatului:

“Marii oameni politici din PSD, tăcuți până de curând și aliniați în spatele unui lider, au ieșit în ultimele ore să acuze ALDE de lașitate.

 Ei bine stimabililor, dvs știți mai bine ce înseamnă lașitatea. 

Cine vorbește de lașitate? Domnul Fifor, cel care a fost remaniat din funcția de ministru al Apărării de Liviu Dragnea în 2018, atunci când a fost episodul cu scrisoarea semnată și apoi neasumată. Atunci, dle Fifor, ați fost întruchiparea perfectă a tipului de laș în politică. Așa că, mai ușor cu acuzații de lașitate la adresa ALDE. 

Cine mai vorbește de lașitate? Domnul Teodorovici? Cât timp a fost în afara Guvernului nu a știut decât să critice de pe margine. Marele zmeu Teodorovici, atunci când a intrat în Guvern, brusc, toate declarațiile sale belicoase au fost date uitării. Amnezie!

Iar acestea sunt doar două exemple. Nu mai vorbim de doamna Dăncilă, cea care a fugit de votul Parlamentului atunci când ALDE i-a cerut să facă restructurarea guvernamentală. Ei bine, acum va trebui să meargă singură în Parlament. 

Așadar, să îi aud pe Mihai Fifor, Eugen Teodorovici sau doamna Dăncilă vorbind despre lașitate, e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. Și vă mai spun ceva, membrii și simpatizanții PSD nu uită dovezile dumneavoastră de lașitate. Așa că, mai bine ați fi preocupați de propriile voastre probleme, de cum guvernați încă vreo câteva zile, în loc să căutați să dați vina pe ALDE pentru eșecul dvs.”

 

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *