Premierul Ciolos i-a eliberat din functie pe Teodor Melescanu si Mirel Palada

Premierul Ciolos i-a eliberat din functie pe Teodor Melescanu si Mirel Palada

Teodor Meleşcanu şi Mirel Palada au fost eliberaţi din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizii ale premierului Dacian Cioloş, iar Viorel Traian Lascu şi Erika Stanciu au fost numiţi, tot prin decizii ale şefului Executivului, secretari de stat la Mediu.

Teodor-Viorel Meleşcanu şi Theodor-Mirel Palada au fost eliberaţi din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului prin decizii ale premierului Dacian Cioloş.

Meleşcanu a fost numit consilier pe probleme de securitate şi apărare de Victor Ponta, în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale în care Meleşcanu a candidat ca independent, obţinând 1,09% şi declarându-şi sprijinul pentru candidatul PSD, Victor Ponta, în cel de-al doilea tur de scrutin. Anterior campaniei, el deţinuse funcţia de director al SIE.

După primul tur al alegerilor prezidenţiale, Meleşcanu a deţinut şi funcţia de ministru al Afacerilor Externe, în condiţiile în care Titus Corlăţean şi-a dat demisia, din cauza scandalului legat de votul din diaspora. Pe fondul aceluiaşi scandal, Meleşcanu a deţinut conducerea MAE doar opt zile, fiind înlocuit ulterior de Bogdan Aurescu şi devenind consilier al premierului.

Mirel Palada a fost de purtător de cuvânt al Guvernului Ponta. În septembrie 2014, în urma unor comentarii pe Facebook la adresa jurnaliştilor, Palada a fost eliberat din funcţia de purtător de cuvânt, dar a rămas consilier al premierului pentru strategii de guvernare.

De asemenea, Anne-Rose-Marie Jugănaru a fost eliberată din funcţia de secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, iar Viorel Traian Lascu şi Erika Stanciu au fost numiţi în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Tot printr-o decizie a premierului Dacian Cioloş, lui Marius Iulian Carabulea i-a încetat exercitarea cu caracter temporar, prin detaşare, a funcţiei de secretar general al Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului.

 

Sursa libertatea.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *