Preturile la RCA ar putea creste cu 200 la suta

Preturile la RCA ar putea creste cu 200 la suta

Societatea Astra a intrat oficial în faliment, printr-o decizie a instanţei. De aici încolo, transportatorii se așteaptă la efecte în lanț, care vor bloca piața asigurărilor. Polițe RCA mai scumpe cu 200% este un prim efect. Reprezentanţii firmelor de asigurări rămase pe piață susţin însă că majorările sunt justificate de creşterea despăgubirilor pe care le acordă.

După ce instanţa a aprobat intrarea societăţii Astra în faliment, peste 2 milioane de contracte de asigurare vor trece în sarcina unui fond de garantare finanţat de toate companiile de asigurări.

„Clienţii companiei Astra ar trebui să cunoască faptul că Fondul de Garantare al Asigurărilor poate să înceapă plăţile pentru dosarele de daună avizate sau care sunt în curs de soluţionare”, spune Florin Golovatic, director supraveghere şi control la ASF.

Problemele de pe piaţa asigurărilor s-au amplificat în ultimul an. Poliţele s-au scumpit cu până la 200% pentru autoturisme şi este anunţată o creştere de peste şase ori pentru transportatori. Dar nimeni nu ştie care sunt motivele acestor majorări.

 Sursa capital.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *