Pentru mine sanatatea primarului este prioritara …

Pentru mine sanatatea  primarului este prioritara …

Este pentru prima dată când Nicolae Barbu, fie el inventat şi nemeritat primar al Giurgiului mi-a stârnit compasiune.  Acea milă pe care o ai faţă de oamenii pe care-i credeai sănătoşi şi despre care afli că de fapt sărmanii doar în aparenţă par sănătoşi, dar în realitate au grave probleme ce ţin de sănătatea psihică. Eu nu spun că primarul nostru este dereglat psihic,  dar comportamentul domniei sale din cadrul şedinţei consiliului local de astăzi, 9 martie  lasă loc să se înţeleagă că un om în deplinătatea facultăţilor mintale nu poate avea un astfel de comportament. Mai de grabă înclin să cred că pe fondul ultimelor evenimente a clacat psihic şi asta explică deviaţia comportamentală de care a dat dovadă. Să sperăm că a fost doar o situaţie trecătoare şi îşi va reveni. De aceea, din milă pentru sănătatea dumnealui precară  îi recomand, cu toate că nu sunt specialist, să se lase de politică şi să se întoarcă în zona sa natală, factor de echilibru psihic determinant. În felul acesta scapă de stresul numit giurgiuveni, iar noi revenim fericiţi la cutuma de care domnia sa zicea că ne-a scăpat  şi anume, după cum spunea excelenţa sa, că noi giurgiuvenii suntem unitari datorită salamului cu soia pe care l-am mâncat. Se spune că pe bolnavii psihic este bine să nu-i contrazici şi cum eu nu ştiu dacă este bolnav  sau nu, pentru orice eventualitate, prefer să nu-l contrazic.

Aşa că am să-i dau dreptate lui Nicuşor Barbu  pentru tot ceea ce nu a fost capabil să realizeze, vinovatul este Florian Nicolae. Orice persoană din Giurgiu care are vreo nemulţumire sau probleme ce ţin de administraţia locală este clar ca buna ziua că este omul lui Floricel, om care nu doreşte  altceva decât să-i facă lui viaţa amară. Iar are dreptate primarul nostru drag şi scump, peste 80% din populaţia Giurgiului sunt oamenii lui Floricel. Chiar îmi venea să intru în polemici dure cu consilierii locali care au îndrăznit să propună amânarea  extraordinarelor proiecte de hotărâre  cu privire la amenajarea unor parcări şi alte minunate locuri de joacă dintr-un motiv pueril. Adică cum?  Mă minunez şi acum când scriu aceste rânduri, cum au îndrăznit consilierii să nu fie de acord cu primarul !!! Mâncala-ş de băiat deştept! Ce dacă nu le-a  oferit consilierilor documentele care stau la baza acelor proiecte de hotărâri?  De ce trebuie să ştie ei cât valorează acele lucrări!  Nu le-ar fi ruşine!  Ce?  Ştiu oare consilierii că el, extraordinarul edil, de abia astă iarnă şi-a dat seama cât de greu este să deszăpezeşti străzile? Şi asta datorită lipsei parcărilor şi unde pui, că să vezi cât este de paranormal,  şi-a dat seama de acest lucru cu toate că în perioada respectivă era plecat la schi într-o staţiune montană din Bulgaria.  A revenit doar pentru o zi şi a făcut înregistrări la o televiziune locală, înregistrări care ne erau prezentate în fiecare seară ca şi cum domnia sa era în oraş. Şi ei consilieri locali i-au confiscat jucăriile electorale de l-au lăsat cu buziţa umflată. Doamne câtă răutate!!! Cu ce-şi mai umflă el pieptişorul în campanie? Cum o să se mai ridice el pe vârfurile pantofiorilor şi să se legene aşa când pe vârfuri, când pe călcâie şi să stea cu mânuţele la spate  să se laude  cât de deştept şi frumuşel este în faţa cât mai multor giurgiuveni ce stau cu gurile căscate în grupuri uriaşe de aproape doi, cel mult trei oameni.   Răilor!!!

Vezi nea Barbule, mata totdeauna ai dreptate, chiar şi atunci când nu ai. Şi asta pentru că noi te iubim, că ca tine nu găsim. Decât să te înbolnăveşti de Doamne fereşte, mai bine-ţi dau  dreptate, pentru că oricum primar nu mai ai nici o şansă să ajungi. Dar ce spun eu?  Că doar lucru acesta îl şti şi matale ca or ce om cu mintea la cap,  sau mata …?

Cu amănunte audio video din şedinţa Consiliului Local vom reveni într-o ediţie viitoare.

I.C.MANDU

 

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *