Vremea şi vremurile sunt într-o continuă schimbare. Căldurile caniculare urmate de ploi abundente şi furtuni nemaiîntâlnite până acum la noi în ţară sunt puse de specialişti pe seama încălzirii globale. Dar urâtul şi ura care devin din ce în ce mai prezente în viaţa noastră cotidiană pe seama cui să le punem?

Văd, fără să-mi doresc acest lucru, pe facebook cum oameni care nu se cunosc, care nu s-au întâlnit în viaţa lor se jignesc din aşa zise considerente politice. Ce este foarte grav  este faptul că se ameninţă mergând până acolo încât apar ameninţări cu moartea.

Am văzut de curând un articol publicat în cotidianul online Comisarul . ro în care un tembel, pentru că altfel nu-l pot numi, postează ceva ce numai un om cu labilitate psihică poate posta, un  …  hai să-i spunem mesaj „patriotic” .  Iată ce scrie publicaţia mai sus amintită:

“PSD recidivează în folosirea unui limbaj injurios pe Facebook. Într-un comentariu la o postare pe rețeaua de socializare, organizația PSD Giurgiu a răspuns: ”Muriți în chinuri, oameni fără chip și cu speranța că veți câștiga vreodată alegerile. După cum ați văzut, românii votează oameni nu fantome ca voi!”

După ce comentariul postat de filiala Giurgiu şi distribuit de mai multe persoane, social-democrații l-au șters de pe Facebook, scrie G4Media.ro.

Ei bine faptul că s-a găsit un nemernic să scrie aşa ceva nu este tocmai de neglijat, dar nici foarte grav dacă a postat doar el. Dar dacă organizaţia PSD Giurgiu, aşa cum precizează G4Media.ro a şi distribuit un astfel de mesaj este un lucru extrem de grav, ce poate avea consecinţe ulterioare  de neimaginat.

Nu vreau să fiu greşit înţeles, sunt indivizi care au conturi false, care se autodeclară fani ai unui partid sau altul  şi incită la acte de violenţă verbală. Astfel de scursuri sociale se găsesc şi  în PSD  şi în PNL, ca scurtăm lista în toate, absolut toate partidele.

În astfel de situaţii cred că ar fi bine ca liderii partidelor, prin purtătorii lor de cuvânt  să se disocieze de astfel de indivizi care nu fac altceva decât să discrediteze partidul, pe care chipurile aceşti postaci ordinari  îl sprijină prin astfel de comportamente reprobabile.  În acest mod astfel de oameni cu un comportament deviant pot fi izolaţi şi marginalizaţi.

Acest lucru poate fi posibil doar în condiţiile în care aceste abjectităţi umane nu sunt plătite chiar de partide şi dacă mesajele nu sunt postate chiar din sediul de partid. Atunci, domnilor politicieni nu uitaţi că: vine o zi …

I.C.MANDU

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *