Doar copiii nostri ne mai pot face mandri ca suntem giurgiuveni

Doar copiii nostri ne mai pot face mandri ca suntem giurgiuveni

Nu cu mult timp în urmă am scris despre proiectul profesorului Cătălin Paraschiv intitulat „ SĂNĂTATE ŞI EDUCAŢIE PRIN TENIS DE CÂMP”.  Prin articolul respectiv  am încercat să aduc în atenţia administraţiei publice locale faptul că în afară de „Liga Prieteniei”, un ONG prin intermediul căruia unii  joacă fotbal de plăcere şi căruia Primăria Giurgiu, cu sprijinul nemijlocit al unor consilieri locali, în răstimp de doi ani a acordat un sprijin financiar de un miliard trei sute de milioane lei vechi, în Giurgiu se mai practică şi alte sporturi. Nu intenţionez acum să comentez  dacă aceşti bani au fost aruncaţi pe apa sâmbetei sau nu, dar este mai mult decât evident faptul că în afară de pasiunea pentru fotbal în Giurgiu există şi profesori foarte buni şi copii foarte talentaţi care au dus faima tenisului de câmp pentru copii şi tineret dincolo de graniţele judeţului şi chiar în străinătate, toate acestea realizându-se din surse proprii.

Dar lăsând deoparte deocamdată neimplicarea autorităţilor în acest fenomen sportiv ce ia amploare în Giurgiu, ieri, 18 iunie am aflat cu deosebită plăcere cum că profesorii antrenori de tenis de câmp,  respectiv Cosmin Vlaşcu şi Florin Bădica s-au alăturat proiectului iniţiat de profesorul Cătălin Paraschiv. Cu această ocazie cei trei profesorii au participat alături de câţiva dintre minunaţii noştri copii la un turneu amical de tenis de câmp desfăşurat în ţara vecină şi prietenă Bulgaria, oraşul Ruse, pe arena „ TENIS CLUB PRISTA 2011”.

Turneul s-a desfăşurat după standardele europene pe grupe de vârste cuprinse între 6-8 ani şi 10-12 ani. Din lotul giurgiuvean, la grupa de vârstă 6-8 ani au făcut parte o mai veche cunoştinţă de-a noastră, campion cu mai multe diplome la activ, Luca Biţă şi nu  în ultimul rând conform performanţelor lui, Sebastian Udrea. La cealaltă grupă de vârstă 10-12 ani s-au înscris la startul competiţiei Iza Pascu, Ştefan Moldoveanu, Alexandru Tănase şi Carla Ferulo care cu toate că nu are decât 8 ani şi jumătate, datorită spiritului ei rebel a insistat să se bată în teren ca să-şi încerce forţele cu  copii mai mari decât ea. Despre Carla  cu siguranţă vom mai auzi. Carla, cu ocazia acestui turneu, a demonstrat odată în plus că este un diamant cu foarte multe carate ce mai trebuie puţin  şlefuit, ca nu peste foarte mult timp s-o regăsim pe cele mai importante arene de tenis de câmp din lume.

De performanţele copiilor tenismeni din Ruse se ocupă profesorul Mitev Stefan. La grupa de vârstă 6-8 ani au fost înscrişi Plamen Nuneva şi sora lui geamănă Nicol Nuneva. La categoria de vârstă 10-12 ani au participat Alexandar Mitev, fiul antrenorului de tenis care are un palmares impresionant, fiind considerat de oamenii de specialitate din federaţia bulgară de tenis ca o tânăr speranţă ce va avea în viitor un cuvânt greu de spus în ierarhia tenisului european şi de ce nu mondial şi Valentin Andonov.

Competiţia s-a desfăşurat într-o locaţie cochetă,  cu terenuri de zgură foarte bine întreţinute ceea ce le-a conferit copiilor posibilitatea să-şi etaleze măiestria în mânuirea rachetei de tenis. La sfârşit, participanţilor li s-au oferit fanioane, diplome cu locul ocupat sau diplome de participare. Toţi copiii au fost recompensaţi şi încântaţi de felul cum s-a desfăşurat întregul turneu.

De la profesorul Cătălin Paraschiv am aflat că în luna octombrie a acestui an micii tenismeni bulgari ne vor întoarce vizita. Sperăm ca până atunci municipalitatea să se implice în găsirea unor locaţii unde să se poată desfăşura în condiţii optime un astfel de eveniment.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *