Nu cu mult timp în urmă, un tânăr politician îmi sugera să nu mai fiu pesimist ,să cred că încă mai există oameni care pot demonta chiar și principiul contrariilor prin ceea ce încearcă și nu de puține ori reușesc, prin implicare, tenacitate și voință  să soluționeze o mică parte cei drept, din multitudinea problemelor cu care se confruntă societatea noastră postdecembristă. 

Azi, 02 iulie mă văd nevoit să-i dau dreptate. Chiar există astfel de oameni care au un suflet mare, care în pofida faptului că nu au nici un câștig material, ba dimpotrivă cheltuiesc bani,  alocă foarte mult timp și muncă asiduă pentru ca nouă, oamenilor de rând să ne aducă un strop de bucurie, o speranță că lucrurile se pot schimba în bine. Nu cred că pentru un părinte poate exista o satisfacție mai mare decât să vadă în ochii copiilor lor acel licăr specific copilăriei , licăr prin care își exprimă fericirea fără să folosească cuvinte. Imaginați-vă cu ochii minții bucuria copiilor când la început de nou an școlar în locul băncilor rupte, vor găsi un mobilier aproape nou de tip occidental.  Acest lucru este posibil datorită domnului deputat Nicolae Florian și nu în ultimul rând al doamnei Mihaela Laur, președinta fundației DIN DRAGOSTE PENTRU OAMENI.

DSCF2348 DSCF2341

Cu acestă ocazie doamna Mihaela Laur a dorit să facă cunoscut opiniei publice giurgiuvene, care au fost OAMENII datorită cărora copiii se vor putea bucura de o sală de clasă reamenajată într-un alt fel decât sunt obișnuiți, ocazie cu care a spus:

Secretarul general al fundaţiei domnul Mathias Shoeber împreună cu soţia sa, printr-o muncă susţinută al cărui scop a fost acela de a ajuta, a reuşit să ia legătura cu conducerea şcolii IM ADMETENDAL din localitatea Peer, Belgia, care ne-a oferit cu titlu de gratuitate mobilier didactic pentru şcolile din Giurgiu. Ulterior vom stabili data unei conferinţe de presă, în cadrul căreia vă vom furniza mai multe amănunte legate de această donaţie şi modul cum va fi repartizat acest mobilier  către şcolile din municipiul Giurgiu. De asemenea,doresc să precizez faptul că această acţiune nu ar fi putut avea loc fără sprijinul direct şi nemijlocit al domnului deputat Nicolae Florian.”

Despre această acțiune venită în sprijinul învățământului giurgiuvean, domnul deputat cu modestia-i binecunoscută a spus:

„În primul rând vreau să felicit iniţiativa fundaţiei Din Dragoste Pentru Oameni, o iniţiativă venită în sprijinul învăţământului giurgiuvean, o iniţiativă pe care cu toţii trebuie să o îmbrăţişăm şi să îi fim alături. Eu cred că această acţiune poate fi considerată un nou început, prin care încercăm să demonstrăm grija şi voluntariatul din Giurgiu faţă de învăţământul din oraşul nostru.”

Cronica Giurgiuveană salută inițiativa acestor oameni deosebiți.

I.C.MANDU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *