Maine se va stabili cine va fi succesorul lui Blaga

Maine se va stabili cine va fi succesorul lui Blaga

După cum  cu siguranță ați aflat  liderul PNL Vasile Blaga a fost pus sub control judiciar în calitate de suspect într-un dosar. La foarte scurt timp acesta a declarat că își dă demisia din funcția de copreședinte al partidului și nu va mai candida pentru alegerile parlamentare conform auto impuselor principii de integritate.

Despre acestă situație, care după părerea mea este extrem de delicată, în care se găsește PNL-ul acum când mai sunt doar 70 de zile până la alegerile parlamentare, l-am contactat pe Gheorghe Ștefan copreședintele PNL Giurgiu,  care legat de demisia lui Blaga și spre ce se îndreaptă partidul acum ne-a spus:

„ Cu siguranță nu este un lucru îmbucurător. Ne pare nespus de rău că politicul din România pierde un om politic de valoarea domnului Blaga. Numai că situația foarte neplăcută în care ne găsim acum  ne va uni și mai mult. Suntem obișnuiți cu disciplina de partid pe care domnul Blaga a instaurat-o. Pe de o parte disciplina, coroborată  cu calitatea membrilor de partid, modul în care suntem organizați ca structură de partid la nivel național ne întărește convingerea că vom atinge target-ul propus pentru alegerile parlamentare. Nu îmi permit să vorbesc despre felul cum se face justiție la noi în țară, surpinzător este faptul că s-a lăsat să treacă prea mulți ani, dacă faptele la care se face referire în dosar erau cunoscute, până au pus în practică ceea ce justiția a dispus azi. Da, din acest punct de vedere eu personal cred că modul cum s-a acționat  are o tentă de gri. În ceea ce-i privește pe adversarii noștri politici care ne plâng de milă, cu ghilimelele de rigoare, îi sfătuiesc să privească mai atent în propria lor ogradă. Mă întreb dacă liderii domniilor lor nu ar trebui să urmeze exemplul domnului Blaga, pentru că ori de câte ori au ocazia spun că politica ar trebui eradicată de politicienii penali, dar nu fac nimic în acest sens. Penalii dumnealor sunt bine mersi în funcții și sunt viitori candidați pentru Parlamentul României … Mâine ( 29 septembrie ) la ora 10:00  liderii fostului PDL se vor întâlni pentru numirea unui alt reprezentant  care să preia prerogativele domnului Blaga …   ”

I.C.MANDU                                                                                                        

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *