MAI AVEM 15 ANI PANA LA URMATOAREA ERA GLACIARA

MAI AVEM 15 ANI PANA LA URMATOAREA ERA GLACIARA

Cu toate că deocamdată ne luptăm cu temperaturile ridicate de afară, în câțiva ani s-ar putea să nu mai știm cum să ne adăpostim de frig. 

Că activitatea solară are un anumit ciclu care se repetă la fiecare 10-12 ani este un lucru cunoscut încă din anii 1800. Totuși, acum oamenii de ștință au ajuns capabili să prezică tiparele solare cu o precizie mult mai mare, iar veștile nu sunt tocmai bune, scrie playtech.ro.

Cercetătoarea Valentina  Zharkova a prezentat descoperirile sale în cadrul Întrunirii Naționale a Astronomilor, unde a explicat că poate prezice ciclurile solare cu o acuratețe de până la 97%.

Astfel, potrivit the Independent, ea spune că, în 2030, Pământul va trece printr-un fel de mini eră glaciară, deoarece activitatea solară va scădea cu până la 60%. Temperaturile se vor menține scăzute timp de 10 ani.

Ultima dată când Pământul a trecut așa ceva a fost între anii 1645-1715, perioadă cunoscută sub numele de Maunder Minimum. Între secolul XIV şi jumătatea secolului XIX, a avut loc o scădere bruscă a temperaturii în emisfera nordică.

Cercetătorii nu au determinat exact cauza acestei scăderi, dar se crede că activitatea scăzută a Soarelui a contribuit la scăderea temeperaturii. În Europa a fost atât de frig încât râul Tamisa a îngheţat şi întreg continentul a fost acoperit cu zăpadă.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *