„Lumina din lumina” – Festival National Interconfesional de Muzica Corala Religioasa cu participare internationala

„Lumina din lumina” – Festival National Interconfesional de Muzica Corala Religioasa cu participare internationala

În data de 15 mai 2016  la Ateneul Nicolae Bălănescu din Giurgiu a avut loc Festivalul Național Interconfesional de Muzică Corală Religioasă, cu participare internațională, ediția a VII a, intitulat generic „ Lumină din lumină ”.

Festivalul s-a bucurat de  participarea numeroasă a unui public iubitor al acestui gen muzical. Atmosfera a fost una foarte plăcută, sala Ateneului fiind arhiplină cu spectatori de toate vârstele și confesiunile religioase. Cu toate că acest gen coral este mai greu abordabil este îmbrățișat de foarte mulți copii iubitori de Dumnezeu, ale căror suflete pure pun în valoare muzica religioasă.

Această ediție a fost una foarte reușită, participanții exprimându-și dorința de a reveni și în anii următori la festival. Festivalul a fost organizat de Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Giurgiu în colaborare cu Centrul Cultural Ion Vinea. Festivalul și-a propus stimularea activității artistice interpretative corale în general și promovarea unui repertoriu religios de calitate în special, precum și asigurarea cadrului de afirmare pentru formațiunile corale existente.

389392

Deoarece festivalul a fost non-competitiv au fost invitate să participe coruri și formațiuni corale de amatori, indiferent de vârstă sau confesiune religioasă. La acest grandios spectacol coral au participat: corul de copii „Melos” din Giurgiu

corul de cameră  „ Camerata Danubii” din Călărași

grupul vocal „ Edelwelss ” din Ruse Bulgaria

corul „ Corala Brâncovenilor ” din București

grupul coral bărbătesc „ Vestea Bună ” din București

corul „ Doruleț „ și grupul vocal „ Lumina ” al cadrelor didactice școala Trestieni, județul Giurgiu

corul „Soli Deo Gloria ” din Giurgiu

corul „ Credo ” al liceului teologic adventist din București

corul de cameră „ Valurile Dunării ” din Ruse, Bulgaria

grupul coral „ Rilsky Turist ” din Samukov, Bulgaria

Repertoriul prezentat a cuprins trei lucrări de factură religioasă din creația românească sau universală. Organizatorii au acordat plachete și diplome de participare tuturor formațiunilor corale prezente la festival.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *