Legea care interzice publicitatea pentru medicamente la radio si televiziune a fost adoptata de Senat

Legea care interzice publicitatea pentru medicamente la radio si televiziune a fost adoptata de Senat

Senatul a aprobat, astăzi, interzicerea reclamelor explicite pentru medicamente la radio și televiziune, precum și interzicerea totală a publicității pentru medicamentele care se eliberează cu rețetă.

Proiectul legislativ a fost aprobat în plenul Senatului cu 100 de voturi pentru și 7 voturi împotrivă. Dacă proiectul de lege va fi promulgat de președintele Klaus Iohannis va fi o lovitură dură pentru media, deoarece ar duce la diminuarea semnificativă a bugetului de publicitate rulat în prezent de mass-media. 

Potrivit textului proiectului legislativ aprobat de Senat: “Se interzice publicitatea explicită pentru produsele medicamentoase difuzată în cadrul programelor de televiziune și radiodifuziune”. Orice formă de publicitate, cu excepția celei din audiovizual, pentru medicamentele eliberate fără rețetă trebuie să fie aprobată în prealabil de către Agenția Națională a Medicamentelor. 

De asemenea, se interzice publicitatea în orice mediu pentru produsele medicamentoase care se eliberează cu rețetă. 

“Venim cu această inițiativă dată fiind amploarea pe care a luat-o publicitatea ascunsă la medicamente și influența negativă și înșelătoare pe care o are asupra populației, aspecte care se datorează, în general, publicității prin televiziune și radiodifuziune … automedicația poate duce la complicații grave de sănătate, iar pacienții nu ar trebui să se trateze după ureche, în bază celor auzite la radio sau la televizor despre un medicament”, a argumentat unul dintre inițiatorii proiectului, Alexandru Vegh, potrivit HotNews.ro

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *