Lansare! Apare pe piata prima masina zburatoare

Lansare! Apare pe piata prima masina zburatoare

În curând o să apară pe piață o mașină zburătoare, fiind dotată si cu câteva sisteme noi.

Mașina zburătoare este capabilă să circule cu aproape 160 de kilometri pe oră, fiind mai lentă decât avionul de fabricație sovietică PZL M-15 Belphegor, folosit în gospodăriile agricole de stat din fosta URSS.

Terrafugia este, însă, dotată cu aripi pliabile, ele pot fi extinse sau restrânse, în așa fel încât mașina să poată fi folosită pe drumuri, potrivit Metro.

De asemenea, dispune atât de un sistem de parașutare, cât și de unul de supraalimentare care îi conferă mai multă putere în zbor.

Mașina zburătoare nu va fi alimentată cu kerosen, ci cu combustibil de la benzinăriile obișnuite. De asemenea, datorită sistemului de aripi pliabile, aceasta poate fi parcată în garaj.

Mașina este dotată cu un sistem de parașutare, dar și cu unul de supraalimentare ce îi conferă mai multă putere în zbor. Ea nu o să fie alimentată pe korosen, ci cu combustibil de la orice tip de benzinărie. Lansările comenzilor vor începe în luna octombrie, potrivit libertatea.ro

Reprezentanții companiei Terrafugia au precizat inițial că modelul Transition va fosta 279.000 de dolari, însă prețul ar fi fost majorat, mașina ajungând să coste aproape 400.000 de dolari.

Sursa Bugetul.ro

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *