Înregistrare video – Un jandarm din Giurgiu loveşte cu pumnul un copil în incinta liceului

Înregistrare video – Un jandarm din Giurgiu loveşte cu pumnul un copil în incinta liceului

După evenimentele din 10 august Jandarmeria Română a rămas cu o pată ce greu va dispărea din memoria colectivă a românilor. Adevărul este că nu putem condamna întreaga jandarmerie doar din cauza unor fapte reprobabile comise doar de unii dintre ei.

Nu mai târziu de ieri, 11 iunie, am fost contactat telefonic de primarul oraşului Mihăileşti Mihai Dobre în a cărui voce se simţea iritarea, relatându-ne următoarele:

“ Este inadmisibil comportamentul de care a dat dovadă Ş.M. subofiţer în cadrul Jandarmeriei Române. În jurul orei 12:00, la Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” din localitate, acest jandarm şi-a permis să lovească un copil de clasa a 10 a. Doamne în ce ţară trăim? Dacă Jandarmeria Giurgiu nu va lua măsuri disciplinare împotriva acestui individ voi solicita ca acest post al jandarmilor din oraş să fie desfiinţat! Nu se poate aşa ceva!  Jandarmeria a fost solicitată să fie prezentă în liceu pentru a asigura ordinea întrucât elevii de clasa a XII a susţin examenul de competenţe. Dar de aici şi până la a lovi un copil este cale lungă! Mă voi adresa Inspectoratului General al Jandarmeriei Române cărora le voi prezenta cum înţeleg unii dintre subalternii dumnealor să-şi facă datoria. Am înţeles că părinţii copilului vor face plângere penală împotriva acestui jandarm. Apelez la dumneavoastră pentru a face publică această mârşăvie în care un jandarm şi-a permis să lovească un copil !“

Luând act de cele relatate de primar am contactat-o pe doamna Dorina Bulai, profesor şi director adjunct la liceul din Mihăileşti, care ne-a spus că într-adevăr un domn jandarm, după relatările copiilor din clasă, l-a lovit pe un coleg de-al lor. Deocamdată ne aflăm în stadiul de a face cercetări vis-à-vis de cele relatate de copii. Funcţie de ce va rezulta în urma cercetării vom anunţa organele competente.

Legat de această situaţie  dorim să vă prezentăm şi punctul de vedere al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Giurgiu, de la care am primit următoarea adresă:

“ INSPECTORATUL DE JANDARMI JUDEŢEAN Giurgiu

Către, Cronica Giurgiuveană      Giurgiu 11.06.2019

 

Precizare caz Liceul Tehnologic “ Tiu Dumitrescu “

Luni, 10 iunie a.c. , în jurul orei 12:30, subofiţerul care asigura măsurile de ordine publică pe timpul evaluării competenţelor digitale la bacalaureat, la Liceul Tehnologic “Tiu Dumitrescu” din oraşul Mihăileşti, ne-a informat telefonic cu privire la faptul că a avut un conflict cu un elev al respectivei instituţii de învăţământ.

Jandarmul susţine faptul că le-a atras atenţia mai multor elevi că fac prea mult zgomot şi în liceu se susţine o probă a bacalaureatului, iar unul dintre aceştia i-a adresat injurii şi a manifestat o atitudine sfidătoare la adresa sa, fiind foarte agitat.

În acest caz elevul, în vârstă de 16 ani, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei pentru adresarea de injurii şi expresii jignitoare.

De asemenea, la nivelul inspectoratului au fost dispuse verificări cu privire la cele întâmplate, iar instituţional vom oferi tot sprijinul necesar organelor competente să cerceteze cazul, fiind primii interesaţi ca această situaţie să se clarifice.

Compartimentul Informare, Relaţii publice şi cu Publicul

 

Sunt convins că acest răspuns a fost dat înainte ca Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Giurgiu să intre în posesia înregistrărilor după camerele video montate în liceu. Pentru corecta informare a opiniei publice vom pune la dispoziţie înregistrarea  în care se vede cât se poate de clar cum jandarmul nostru, pentru “atitudinea sfidătoare” de care a dat dovadă copilul şi injuriile pe care susţine el că i-au fost adresate, în afară de amendă, a considerat că trebuie să-i aplice şi o corecţie cu pumnul.

Sunt convins că domnul inspector şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Giurgiu, colonelul doctor economist Ruşanu Petruţ Daniel, faţă de care am o deosebită stimă, respect şi consideraţie, în momentul în care va vizualiza această înregistrare va lua măsurile legale ce se impun într-o astfel de situaţie care este de dorit să nu se mai repete. Părinţii îşi trimit copiii la şcoală  să înveţe carte şi nu să fie bătuţi de un domn jandarm care nu înţelege că legea nu se aplică cu bătaia sub acoperirea hainei militare.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *