Idei scremute în laboratoarele PSD

Idei scremute în laboratoarele PSD

Există unii politicieni, de genul celor de la PSD, care stau aşa în poziţia Gânditorului de la Hamangia şi se screm să le vină o idee de geniu numai că în locul unei astfel de idei de la atâta scremut intelectual le iese fix un …

De la vârful interimar al PSD-ului se dau directive de partid ce trebuie transmise în teritoriu prin portavocile aşa zişilor lideri, directive care nu fac altceva decât să-i pună în situaţii jenante, asta ca să nu spun de tot rahatul, pe  propagandiştii de partid. Am să vă dau doar două exemple:

Niculae Bădălău fără funcţie în organizaţia PSD Giurgiu, preşedinte interimar fiind Marian Mina :

“ Alte ţări au făcut până acum sute de mii de testări, iar noi avem doar 10.000 ! Guvernanţi treziţi-vă şi testaţi. “

Cred că Niculae nu a realizat că s-au amânat alegerile locale pentru că altfel nu ar fi apărut în spatial public cu un astfel de mesaj populist. Când vorbeşte de alte ţări şi de numărul de testări făcute ar fi trebuit să se raporteze la numărul oamenilor care trăiesc în ţările respective ca să poată emite o apreciere pertinentă. Mă surprinde că tocmai el, fost ministru şi senator al României, nu ştie că la nivel mondial este criză de teste pentru depistarea coronavirusului. Dacă este cu adevărat preocupat de vieţile românilor şi vrea să demostreze că el are dreptate să prezinte un furnizor de teste guvernului care poate oferi spre vânzare 10 milioane de teste şi guvernul să nu vrea să le cumpere. Atunci da, Bădălău are dreptate. Dar să vii şi să ceri ceva ce tu eşti convins că este o utopie doar de dragul de a părea ceea ce de fapt nu eşti şi să câştigi capital electoral jucându-te cu psihicul oamenilor care şi aşa este destul de bulversat rişti să devii de-a dreptul ridicol.

Elena Dinu :

“ Solicit Guvernului să dispună obligativitatea testării în masă a populaţiei … Mă îngrijorează de asemenea, faptul că medicii români sunt în continuare fără protecţie. “

Aceeaşi idee scremută în laboratoarele PSD.

Când emiţi o astfel de teză, prin deducţie se poate înţelege că Elena a indentificat o sursă care poate furniza testele necesare pentru efectuarea unor testări în masă şi o altă sursă pentru echipamentele de protecţie, lăsând gluma deoparte foarte necesare pentru tot personalul medical din unităţile sanitare, pentru că altfel de la nivelul poziţiei sociale pe care o ocupă vremelnic nu poate să facă afirmaţii care pot panica populaţia. Ce se poate înţelege din afirmaţia ei decât că aceste teste există, că materiale de protecţie sunt din excedent pe stoc şi guvernul nu vrea să le pună la dispoziţia populaţiei. O astfel de afirmaţie mi se pare mie că intră sub incidenţa unei anume legi. Nu ştiu dacă acum când ne aflăm în stare de urgenţă parlamentarii se mai pot prevala de declaraţii politice la adăpostul imunităţii parlamentare. Deci, atenţie mare !

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *