Giurgiuvenii pot salva o viata si in acelasi timp sa fie fericiti

Giurgiuvenii pot salva o viata si in acelasi timp sa fie fericiti

Miercuri, 24 octombrie, în sala Ateneului „ Nicolae Bălănescu” din Giurgiu începând cu ora 18:00  giurgiuvenii se pot bucura de un mega spectacol folcloric, al cărui organizator este nimeni altul decât Ilie Klement, sau mai de grabă Lili Clement așa cum îl cunosc giurgiuvenii.  

Acest spectacol desfășurat sub deviza Marii Uniri are un titlu mai mult decât sugestiv: „Noi Suntem Români”. Titlul parcă vrea să ne reamintească tuturor despre ospitalitatea, dar mai ales bunătatea proverbială a oamenilor acestui ținut numit România înnobilat de Bunul Dumnezeu cu frumuseți nemaiîntâlnite în alte colțuri ale lumii.  Acest pământ sfânt al țării noastre,  prin puterea lui miraculoasă a dat naștere în sufletul românilor unui sentiment înălțător la Dumnezeu numit iubire față de aproapele tău.

Despre Lili Clement, dacă vreți, putem spune  că este o figură emblematică pentru orașul nostru și nu numai. Ca fost dansator în ansamblul de dansuri populare a Casei de Cultură a municipiului Giurgiu, ulterior devenit instructor coregraf a participat la nenumărate concursuri interne și internaționale la care a primit numeroase premii. În acest fel  a reușit să facă cunoscut dansul popular vlăscean la nivel internațional devenind un ambasador al tradițiilor populare românești. Puțini sunt însă cei care știu că Lili Clement în sufletul său de artist a mai păstrat un loc și pentru foarte multă bunătate.

 Acest spectacol este cel de-al 12-lea făcut în scop umanitar. Lili a reușit de fiecare dată să ajute oamenii aflați în suferință. Dar pentru realizarea unei astfel de acțiuni caritabile de o asemenea amploare sunt necesare lungi nopți de nesomn, foarte multe ore  de muncă asiduă, dar mai ales muncă  de convingere. Nu este ușor să convingi artiști de talia celor care vor fi prezenți în fața giurgiuvenilor să le cânte, ca să-i încânte și să facă acest lucru pro bono. Dar Lili Clement a reușit.

De această dată vrea să-l ajute pe tânărul Ionuț Barbu, victima unui teribil accident, ale cărui șanse la viață au fost la un moment dat minime, dar cu ajutorul lui Dumnezeu se pare că acest tânăr are șanse reale să revină alături de familie și prieteni. Mai are doar o cumpănă de trecut, pe care o poate trece doar cu ajutorul giurgiuvenilor. Costul biletului este unul insignifiant dacă ținem cont de valoarea  artiștilor consacrați care vor evolua pe scena ateneului,  biletul costând doar 40 de lei. Știu că pentru mulți dintre giurgiuveni care-și doresc să poată participa la acest  spectacol folcloric poate părea scump din cauza lipsurilor și neajunsurilor cu care se confruntă zi de zi.

Aici și acum pot interveni oamenii politici, care au o datorie morală față de giurgiuvenii datorită cărora au ajuns să fie cine sunt. Dacă fiecare politician din Giurgiu ar cumpăra doar 10 bilete pentru spectacol pe care să le facă cadou membrilor și simpatizanților de partid cu situație materială precară sala ateneului ar deveni neîncăpătoare. În acest fel politicienii pot ajuta un om aflat în mare suferință, a cărui viață depinde de fiecare bănuț donat și pe de altă parte le oferă oamenilor necăjiți un moment de maximă fericire.

Lili Clement promite că va fi cel mai grandios spectacol oferit de el până acum  giurgiuvenilor de unde cu siguranță nu vor lipsi surprizele.

I.C.MANDU   

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *