Florian Velicu crede că pentru Marin Anton nu mai există cale de întoarcere în vreo funcţie de conducere în PNL Giurgiu

Florian Velicu  crede că pentru Marin Anton nu mai există cale de întoarcere în vreo funcţie de conducere în PNL Giurgiu

La conferinţa de presă a PNL-ului giurgiuvean de joi, 30 august au participat Florian Velicu, secretar general interimar, Dumitru Beianu membru în Biroul Politic Judeţean şi Adrian Anghelescu consilier local.

Florian Velicu a încercat să prezinte în ceea ce riscă să se transforme una din  poveştile nemuritoare ale lui Petre Ispirescu , cea a ADI-ului, al cărui director executiv este. Printre altele a ţinut să precizeze faptul că fostul preşedinte al PNL, Marin Anton face parte din istoria recentă a partidului lăsând să se înţeleagă că nu mai există nici cea mai mica şansă ca acesta să mai ocupe vreo funcţie de conducere în cadrul PNL-ului giurgiuvean. Cât adevăr există în această prezicere timpul o va demonstra. Dar nu poate fi negat faptul că Marin Anton a reuşit “performanţa” să dezbine PNL-ul prin apropierea excesivă de Marian Măroiu.

Dumitru Beianu a ţinut să aducă în atenţia publicului recenta vizită a preşedintelui Klaus Iohannis în Statele Unite ale Americii pe care a prezentat-o ca fiind de bun augur pentru România datorită celor două aspecte pe care această vizită o îmbracă. Dumitru Beianu  a punctat faptul  că America este un garant al securităţii nu numai la nivel naţional, dar şi European, precum şi existenţa posibilităţii dezvoltării  relaţiilor economice  între România şi America urmare a acestei vizite.

Adrian Anghelescu a vorbit despre noul cod administrativ pe care-l consideră nociv pentru populaţie  deoarece permite executivului primăriei să înstrăineze bunurile de patrimoniu cu majoritate simplă, şi nu cu două treimi din voturile consilierilor cum era în vechiul cod. Legat de acest aspect a dat ca exemplu ultima şedinţă de consiliu local prin care au fost vândute sau concesionate mai multe terenuri din domeniul public, precum şi Puncte Termice despre care el crede că vor fi transformate în cârciumi de cartier.

În final Adrian Anghelescu a ţinut să sublinieze faptul că Marian Măroiu nu este candidatul PNL pentru funcţia de primar. Cine va fi candidatul se va stabili în urma unui sondaj de opinie în care vor apărea şi numele consilierilor locali Mihai Matei şi Adrian Anghelescu. Candidatul PNL pentru funcţia de primar va fi ocupantul primei poziţii în sondaj.

I.C.MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *