Este oficial! Cea mai ieftina mancare preferata de romani ne umple de celulita

Este oficial! Cea mai ieftina mancare preferata de romani ne umple de celulita

Specialiștii au efectuat un studiu care să semnalizeze efectele negative pe care le are sarea în organism, iar în topul produselor de evitat spun ei ca ar fi supele la plic, care ne umplu de celulită.

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat, în cursul lunii august, 32 de produse tip supe instant din marile structuri comerciale (hipermarketuri/supermarketuri), în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor. Primul efect ar fi apariția celulitei, spun specialiștii, în cazul celor care consumă frecvent astfel de produse.

“Supele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritivă foarte scăzută, cu un conținut ridicat de sare, care au cantități insignifiante de legume și anumite tipuri de carne și cu aditivi alimentari din belșug. Supele Maggi conțin de 80 de ori mai multă sare decât carne, supele Knorr conțin de 5 ori mai multă sare decât legume, iar supele fabricate în Vietnam conțin între 8 și 12 aditivi alimentari”, a explicat Conf. univ. dr. Costel Stanciu, președinte APC România.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *