„Domnul ministru ne livreaza mult fum si foarte putin foc” a declarat Ion Neagu liderul sindicatului de la Fabrica de Arme Cugir referindu-se la Niculae Badalau

„Domnul ministru ne livreaza mult fum si foarte putin foc” a declarat  Ion Neagu liderul sindicatului de la Fabrica de Arme Cugir referindu-se la Niculae Badalau

Despre Niculae Bădălău se poate spune în argou că face parte din gaşca oamenilor descurcăreţi. Şi după cum vedem s-a descurcat al dracu de bine. Problema pe care ne-o punem cu toţii este cum şi prin ce mijloace a reuşit acest lucru dacă ţinem cont de ce scrie presa despre capacitatea intelectuală a acestui om. Ştim despre Bădălău că este înzestrat nativ cu tehnicile de manipulare, de asemenea ştim că are o poftă pantagruelică de preamărire. Bădălău a reuşit să intre în anumite cercuri care i-au asigurat o ascensiune fulminantă. Un astfel de cerc este cel controlat de domnul general Pahonţu, un alt cerc select foarte important este şi cel al masoneriei din care Bădălău face parte. Ce nu ştim deocamdată este dacă Bădălău este păpuşarul sau doar o biată marionetă în mâna unuia sau mai mulţi păpuşari.

Azi am citit în cotidianul România liberă.ro un articol al cărui titlu nu lasă loc nici unei alte interpretări :

Angajaţii Fabricii de Arme Cugir îl acuză pe ministrul Bădălău că i-a „trădat” pentru Beretta

Din cuprinsul articolului aflăm că “Sindicatele de la Fa­brica de Arme Cugir l-au informat pe premierul Dăncilă, la începutul săptămânii trecute, că pregătesc proteste masive ca urmare a faptului că statul, prin Ministerul Economiei, a decis să se implice în proiectul de asamblare de armament Beretta la Plopeni, în loc să sprijine uzinele speciale autohtone să se retehnologizeze şi să câştige contracte.

În prezent, doar 3,7% din achiziţiile Armatei Române provin din industria autohtonă.”

Liderul sindicatului Ion Neagu, de la Fabrica de Arme Cugir a declarat pentru RL că, în pofida faptului că Ministrul Economiei a anunţat că 30% din componentele noii arme de asalt a Beretta vor fi fabricate la Plopeni, cel mai probabil va fi vorba doar de asamblare.

Aceasta, în condiţiile în care statul a abandonat uzina din Cugir, producătoare de armament de infanterie, refuzând să mai facă investiţii, chiar şi minime, sau să o spri­jine în vreun fel pentru obţinerea de noi contracte. „Mai mult ca sigur, italienii vor veni cu componente pe care le vor asambla la Plopeni. Dacă vin cu toate ­componentele gata făcute, nu vor avea nevoie de mai mult de 20 de oameni pentru linia de asamblare. Nu cred că vor fabrica nici o ­componentă la Plopeni, care, de altfel, nu e specia­lizată în armament de infanterie.

Întrebare: Ce va face Bădălău, Ministru al Economiei cu restul oamenilor care vor rămâne fără locuri de muncă ? Unde este grija faţă de om pe care ilustrul ministru o aclamă ori de câte ori are ocazia ?

Liderul de sindicat a mai precizat că Uzina Cugir vrea să omologheze o armă de asalt calibru NATO, care este deja înregistrată şi testată. „Armata Română refuză să încheie vreun contract cu noi. Ne cer ca arma să fie garantată pentru 15.000 de lovituri, în condiţiile în care armamentul NATO trebuie să fie garantat pentru 10.000 de lovituri. Încercăm să facem şi asta, însă e clar că inventează pretexte ca să nu cumpere de la noi. Am avut o întâlnire cu ministrul Nicolae Bădălău, căruia i-am cerut sprijinul pentru omologarea acestei noi arme şi, după ce am primit promisiuni, ne-am trezit că laudă Beretta la televizor”, a afirmat Ioan Neagu. În opinia sa, nici actualul ministru al Econo­miei nu va face nimic pentru industria de armament autohtonă, aşa cum n-au făcut nici predecesorii săi. „Domnul ministru ne li­vrează mult fum şi foarte puţin foc”.

Bădălău, în timpul campanieiei electorale, vorbea despre investitorii care vor da năvală la Giurgiu dacă el va ajunge parlamentar. Şi a ajuns. şi nu doar simplu parlamentar. A fost pe rând al doilea om în partid după Dragnea, a fost vicepreşedintele Senatului, acum Ministru al Economiei. De câte ori apărea în conferinţele de presă la Giurgiu vorbea despre cât de bine o să le fie giurgiuvenilor,  pentru că vor veni nişte investitori chinezi, care  la o a doua conferinţă s-au transformat în japonezi. Finalul a fost unul previzibil: La Giurgiu a venit investitorul Ciuciu, un metiş dintre o mamă chinezoaică şi un tată japonez, care a construit la Giurgiu o fabrică de împachetat fumurile lui Bădălău ! În rest Giurgiu rămâne în continuare cel mai sărac judeţ din ţară. Circulă o vorbă printre giurgiuveni, cică pe unde trece Bădălău nici iarbă nu creşte !

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *