Sunt puține momentele în care primarul Barbu reușește să-mi stârnească compasiunea. Azi a reușit. Gestica, mimica trădează starea de agitație interioară, cu toate că încearcă să pară stăpân pe situație. Sub cuvânt de onoare că eu unul or cât mi-aș dori să-l înțeleg pe acest om, nu reușesc. Este încărcat de atâta ură și energie negativă, încât cu tot autocontrolul pe care și-l impune, din ce în ce mai des se vede răutatea. Cu toată masca de om blajin pe care o afișează atunci când nu este plecat în concediile din ce în ce mai dese și ia contact cu oamenii orașului, fie pe la diverse  festivități pentru care primăria plătește bani grei, fie pe la lucrări aflate în execuție, toate aceste întâlniri cu iz electoral, lasă să se vadă ura însoțită de teama că va pierde fotoliul de primar . Teama pornită din inconștient, pe care nu o poate controla, teama datorată faptului  că nu are nici cea mai mică  șansă să mai ajungă primar, deoarece acum situația, față de anul 2012 , s-a schimbat radical.

Datorită acestui sentiment de teamă amestecat cu neputință, care pentru dumnealui a devenit o stare de fapt, mușcă. Și culmea ironiei constă în faptul că mușcă mâna celui care l-a propulsat în această funcție. Or de cîte ori are ocazia vorbește despre faptul că inteligența lui managerială este datorată faptului că provine din privat. Bine, dacă este atât de bun și regretă faptul că a plecat din privat în administrația publică, de ce recurge la astfel de acte reprobabile și nu lasă lucrurile să decurgă în mod firesc, natural,  să candideze. Iar dacă câștigă, asta e. Giurgiuvenii se pricopsesc cu el încă patru ani. Dacă nu, se întoarce în privatul de care-i este atât de drag și continuă cu mega afacerile lui, fără să aibă probleme cu fiscul, cum au alții.

De ce se ține cu dinții de scaunul de primar, eu nu știu. Poate știți dumneavoastră, stimați cititori și mă veți lumina și pe mine. Cred că și domnul primar a realizat că dumnealui chiar dacă ar candida singur în anul 2016, pentru încă un mandat de primar, ar ieși pe locul doi.

Este de admirat domnul deputat Nicolae Florian care a reușit să-l pună la treabă pe primarul nostru și am să vă dau câteva exemple în acest sens.

  • Aduceți-vă aminte câte rugăminți au fost adresate primăriei, în speță primarului, de către locatarii blocurilor, legat de problema  subsolurilor inundate. Primăria nu a luat nici o măsură. A fost suficient ca deputatul Nicolae Florian împreună cu Asociația Umanitară Uniți pentru Giurgiu să înceapă o acțiune de igienizare a subsolurilor din surse financiare proprii, ca imediat primarul să elaboreze un proiect de hotărâre pe care îl trece prin Consiliul Local, unde deține majoritatea și se apucă de igienizarea subsolurilor, bineînțeles cu banii rezultați din taxele și impozitele plătite de cetățenii orașului. De ce ? Ca nu cumva deputatul Nicolae Florian, care-și anunțase intenția de a candida pentru funcția de primar, să îi ia electoratul.
  • Parcul Baciu, același lucru.
  • Trotuarul din cartierul rudari.
  • Mobilier didactic adus din Belgia pentru dotarea școlilor, fapt realizat cu concursul nemijlocit al domnului deputat. Primarul, din toamna acestui an a găsit resurse financiare( tot din banii contribuabililor) pentru achiziționarea de mobiler didactic pentru școli.
  • Domnul deputat a afirmat că în eventualitatea în care totuși se vor face restructurări din cadrul Poliției Locale, cele 29 de persoane disponibilizate își vor găsi un loc de muncă în cadrul grupului de firme Nova Force. În mod cert, primarul or nu va disponibiliza, or le va găsi alte locuri de muncă în cadrul societăților comerciale din subordinea Consiliului Local.

Și uite cum, profitând de naivitatea primarului, asta ca să mă exprim elegant, Nicolae Florian a găsit modalitatea de a-l determina pe primar să rezolve probleme, care în  condiții normale nu le-ar fi rezolvat. Cronica Giurgiuveană îl felicită pe domnul deputat pentru modul ingenios prin care a reușit să soluționeze probelemele oamenilor care au apelat la dumnealui, folosindu-se  de diletantismul primarului.

I.C.MANDU

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *