VESTE EXCEPTIONALA PENTRU BUGETARI! BANI PENTRU ZILELE DE CONCEDIU RAMASE

VESTE EXCEPTIONALA PENTRU BUGETARI! BANI PENTRU ZILELE DE CONCEDIU RAMASE

Guvernul Ponta analizează posibilitatea ca bugetarii care nu și-au luat tot concediul de odihnă stipulat de lege să primească diferența în bani.

În aceste zile se discută la Guvern ca angajaţii de la stat care au rămas cu zile neluate din concediul de pe anul trecut să primească bani pentru ele, dacă vor opta pentru asta, printr-o cerere adresată angajatorului. “Nu va fi un efort prea mare pentru buget, întrucât, din ce am vorbit la Ministerul de Finanţe, care a făcut o simulare în acest sens, numărul salariaţilor de la stat care şi-ar lua bani în loc de concediu nu va fi atât de mare. Cred că este normal pentru acei oameni care nu îşi iau tot concediul în anul respectiv. Înseamnă că ei nu au nevoie de atâtea zile libere, muncesc mai mult, deci compensarea acestora cu bani e justă”, spun surse guvernamentale. Potrivit lor, această măsură se va regăsi într-o ordonanţă de urgenţă până la sfârşitul anului. În acest moment, zilele de concediu rămase de la un an la altul se pot lua în cursul anului următor.
Pensii mai mari pentru funcţionarii parlamentari
Funcţionarii publici parlamentari vor beneficia de o pensie în cuantum de 80% din veniturile obţinute în ultimul an de activitate, cu condiţia să aibă o vechime în Parlament de cel puţin 14 ani, potrivit unei legi promulgate ieri de preşedintele ţării. De asemenea, angajaţii cu vechime mai mare de 14 ani vor primi în plus 1% din venitul mediu calculat pentru fiecare an suplimentar.

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *