Dezvaluiri incendiare facute de deputatul Razvan Cuc . Este sau nu este Badalau mitoman ?

Dezvaluiri incendiare facute de deputatul Razvan Cuc . Este sau nu este Badalau mitoman ?

În timp ce Bădălău bea un ou ca să-şi schimbe glasul şi îşi ascuţea dinţii ca să-i mănânce pe iezişori,  în cazul nostru delegaţii de la conferinţa judeţeană a PSD Giurgiu, la fel ca în povestea Capra cu trei iezi,  sărmanul Bădălău a uitat de faptul că tot în poveste se  spune că lupul s-a aşezat pe un scaun ce era pus deasupra unui foc, iar  picioarele scaunului erau de ceară care din cauza căldurii s-au topit iar naşul lup, care de fapt este hienă, o rudă mai îndepărtată a lupului, a căzut în vâltoarea focului. Tot în acelaşi timp deputatul Răzvan Cuc ţine o conferinţă de presă prin care l-a dezbrăcat de blana de oaie  pe Bădălău arătându-i adevărata faţă  de hienă mincinoasă.

Răzvan Cuc în debutul conferinţei de presă salută atitudinea Preşedintelui Organizaţiei Municipale şi primar al municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu despre care spune:

„ Am văzut ieşirea domnului Nicolae Barbu, ieşire pe care o salut şi o apreciez pentru curajul pe care l-a avut de a spune lucrurilor pe nume …”

În continuare Răzvan Cuc vorbeşte despre întâlnirile avute în ultima perioadă cu primarii, mult mai dese decât de obicei datorită faptului că a beneficiat din plin de vacanţa parlamentară ca să afle problemele cu care aceştia se confruntă din punct de vedere administrativ. Cu acest prilej foarte mulţi primari i s-au plâns că dacă îndrăznesc să vorbească cu parlamentarii Răzvan Cuc, Alexandru Andrei sau Cristian Marciu şi să le spună  anumite lucruri legate de Investiţii pe PNDL şi alte lucruri ce ţin de dezvoltarea judeţului, Bădălău i-a ameninţat că vor pierde toate finanţările, iar despre proiecte viitoare nici nu mai poate fi vorba.

Legat de bunul simţ şi diplomaţia de care a dat dovadă până acum în relaţia cu Bădălău, Răzvan Cuc a spus că nici nu mai poate fi vorba de aşa ceva. Timpul acela a trecut. Este imperios necesar să scoatem adevărul la lumină, să spunem lucrurilor pe nume. Referindu-se la adevărul ascuns în umbra rece a întâlnirilor dintre parlamentarii de Giurgiu şi Bădălău, Răzvan Cuc spune:  

„Am avut săptămâna trecută o întâlnire cu domnul Bădălău la sediul PSD la care au participat şi ceilalţi colegi parlamentari. O întâlnire la care Bădălău ne-a propus să ne înscriem în cursa pentru alegerile judeţene. Nu ne-a informat când vor fi, cum se vor desfăşura şi dacă vrem să ocupăm o funcţie în biroul executiv de vicepreşedinţi. Noi l-am rugat să ne explice de ce este această grabă cu declanşarea alegerilor, deoarece noi nu credem că data de 7, data referendumului, poate constitui o problemă. Nu ni s-a spus nimic ceea ce mă face să cred că motivele sunt unele ascunse pe care nu le spune.

Ne-a  spus că-şi doreşte un grup de parlamentari pe care să-l bage şi să-l scoată  de la vot după cum vrea domnia sa, or noi nu suntem uneltele nimănui şi nu facem jocurile nimănui. Dacă cineva vrea să-şi câştige o poziţie în partid la centru, să şi-o câştige pe persoană fizică, prin realizările pe care le-a făcut el şi nu prin şantajul pe care doreşte să-l facă asupra partidului prin faptul că nu ar trimite parlamentarii la vot, pentru ca astfel să pună presiune pe conducerea partidului la centru.

Ne-a mai explicat că noi suntem mai tineri şi că nu înţelegem cum e cu dosarele penale pe care poţi să le ai şi care se închid dacă eşti băiat deştept. Noi toate aceste învăţături venite din partea lui Bădălău le-am considerat că nu fac bine evoluţiei noastre viitoare ca şi tineri politicieni. Considerând această discuţie lipsită de conţinut ne-am ridicat de la masă atât eu cât şi Alexandru Andrei şi am părăsit  încăperea.„

Întâlnirea care ar fi făcut-o geloasă până şi pe Roberta Anastase

„Luni, 10 septembrie am avut întâlnire la Ateneu, întâlnire care ar fi făcut-o geloasă şi pe Roberta Anastase, la modul cum au fost numărate voturile. 5, cu toate că noi eram vreo 10 cu mâna pe sus, dar mă rog, nu mai contează. Primul care a luat cuvântul la acel CEx judeţean am fost eu solicitându-i domnului Bădălău să ne spună exact care este corespondenţa pe care o are cu centrul vis- a-vis de organizarea alegerilor. I-am spus că nu înţeleg ce s-a întâmplat săptămâna trecută şi ce se întâmplă săptămâna aceasta de grăbeşte alegerile atât de mult ? S-a întâmplat ceva ce nu ştim noi săptămâna trecută ? I-am spus că alegerile nu sunt organizate statutar. Totodată l-am rugat să ne spună norma de reprezentare a desemnării delegaţilor şi cum s-a calculat această normă. Răspunsul dumnealui a fost unul mai mult decât surprinzător spunând că mai întâi votăm şi după aceea discutăm. I-am spus că mi se pare normal mai întâi să discutăm şi  după aceea să votăm.Am subliniat că nu vrea nimeni să-i ia locul, dar ne dorim ca alegerile să decurgă legal, statutar, să nu existe niciun fel de presupuneri ulterioare că s-a ţinut această conferinţă judeţeană pe fugă şi că a fost făcută pe repede înainte doar pentru ca dumnealui să nu-şi piardă funcţia. După mine a intervenit şi domnul primar Barbu care a solicitat să i se lase un răgaz de 30 de zile, undeva până pe 10 octombrie ca să poată face alegerile pentru a desemna delegaţii pentru organizarea conferinţei. La această solicitare domnul Bădălău i-a răspuns că statutul e el, că ştie formula şi fără nici o altă explicaţie a dat citire delegaţilor.

Am rămas uimit de un lucru când a citit delegaţii, eram sigur că vor fi câteva comune unde noi am avut rezultate foarte proaste dar care vor beneficia de delegaţi mulţi. Ca şi exemplu comuna Daia unde s-a alocat 5 delegaţi, iar la comuna Gogoşari doi delegaţi. Fac acestă remarcă pentru că la Gogoşari avem 76%  procent în alegeri, avem primar, viceprimar şi consilieri. La Daia nu ştiu dacă avem mai mult de doi consilieri ceea ce ştiu este că nu avem nici organizaţie acolo. Dar dânsul a citit ce avea de citit, s-a enervat la un moment dat a şi  a ţipat la domnul primar Barbu.

 Domnului primar Cărăpănceanu Bădălău i-a sugerat să-şi ia pastilele, asta pentru că domnul Cărăpănceanu a avut curajul să-i spună domnului Bădălău că este mincinos. Întăresc şi eu afirmaţia primarului Cărăpănceanu. Da ! Domnul Bădălău are tendinţa de a minţi şi de a ascunde adevărul nu numai faţă de primari, dar mai ales faţă de locuitorii judeţului Giurgiu.

Printre altele am înţeles că sunt invitaţi foarte mulţi delegaţi despre care se spune că vor vota cu toate că nu au fost puşi pe liste şi aici mă refer la municipiu, pentru că după cum bine ştiţi domnul Barbu a făcut o conferinţă de presă şi a anunţat rezultatul conferinţei municipale organizată statutar din care rezultă că organizaţia municipală nu se va prezenta la conferiţă. Mai sunt câteva comune şi oraşul Mihăileşti care nu se vor prezenta. Dacă la conferinţa judeţeană vor participa şi vor vota alte persoane în afară de cele statuar delegate voi contesta şi acest lucru. „

 În finalul conferinţei de presă Răzvan Cuc a prezentat un document oficial prin care a demonstrat că Bădălău este un mare mincinos. Despre acest lucru a spus:

“De la o organizaţie PSD din alt judeţ, am făcut rost de adresa trimisă de forurile centrale ale PSD, un ghid al alegerilor interne pe care domnul Bădălău nu la aratat nici unui primar sau preşedinte de organizaţie. În acest ghid sunt stipulate perioadele în care se fac alegerile, procedurile, criteriile de reprezentivitate ale delegaţilor la Conferinţa Judeţeană, etc.
O dovadă ăn plus că domnul Badalau dezinformeaza este data de  faptul că în acest ghid, alegerile în organizaţiile locale de pe langă secţile de votare, şi Conferinţele municipale se ţin în perioada 10 septembrie – 10 octombrie, iar Conferinţa Judeteană se organizează în perioada 10 octombrie – 30 octombrie.
Aşadar, domnul Badalau vine cu vorbe, iar noi avem documente oficiale. Nu se spune nicăieri despre referendum, aşa cum lasă de înteles Bădălău. “

În timpul redactării acestui articol am aflat că la Conferinţa Judeţeană a PSD Giurgiu, sau poate cine ştie a lui Bădălău pe persoană fizică, au fost invitaţi de onoare Mihai Tudose căruia i se mai spune şi Pucistul , Paul Stănescu personalitate politică marcantă despre care eu personal nu am auzit până în urmă cu doi ani şi despre care am aflat că  a avut o perioadă când avea Şapca-n cap, Ţigara-n gură, Capul plin de băutură, Tractorist pe arătură. Şi nelipsitul, funcţie din ce parte bate vântul, Codrin Ştefănescu. Adrian Ţuţuianu am înţeles că a venit în interes de serviciu.

 “Bomba !!!”   din discursul lui Bădălău a fost fragmentul în  care spune “… judeţul s-a dezvoltat datorită faptului că PSD-işti la Giurgiu sunt uniţi.” Halal dezvoltare…

Despre multe alte lucruri foarte interesante vom discuta mâine, 14 septembrie, cu deputatul Răzvan Cuc în emisiunea Cronica Giurgiuveană, difuzată începând cu ora 19:45 pe postul local de televiziune Giurgiu TV.

I.C.MANDU

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *