Incalcarea statutului nu este o noutate pentru Badalau. A mai facut acelasi lucru, aproape la indigo si in anul 2008 …

Incalcarea statutului nu este o noutate pentru Badalau. A mai facut acelasi lucru, aproape la indigo si in anul 2008  …

Niculae Bădălău în luna februarie a anului  2005 a fost ales preşedintele PSD Giurgiu. La alegerile de atunci a participat şi Adrian Năstase.

În anul 2008  candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Giurgiu a fost Niculae Bădălău care a fost surclasat de către cotracandidatul său din partea PNL, Dumitru Beianu la o diferenţă de 12 mii de voturi!

La două săptămâni, ca să-şi consolideze poziţia în partid,  zdruncinată destul de serios după eşecul lamentabil în alegeri, a forţat ca şi acum convocarea Conferinţei Judeţene fără să ţină cont de prevederile din statut, prevederi care  spun că este OBLIGATORIU ca alegerile să fie făcute de jos în sus, şi nu invers, cu toate că de la centru i se recomandase să nu facă alegerile pentru că sunt nestatutare. Bădălău nu a ţinut cont de această recomandare şi a forţat alegerile.

Şedinţa Consiliului Judeţean a fost una foarte tensionată datorită unei opoziţii foarte puternice venită din sală. Cel mai vehement opozant, care i-a reproşat lui Bădălău  că nu respectă statutul partidului a fost deputatul PSD de atunci Ion Rădoi,  actual preşedinte al sindicatului METROREX şi preşedinte al Uniunii Europene a Transportatorilor. Cu toate acestea Bădălău, cu sprijinul cozilor de topor, a fost „ales” preşedintele PSD Giurgiu.

Numai că ulterior Conferinţa Judeţeană a fost invalidată de conducerea centrală a partidului, iar Bădălău a fost înlăturat. În funcţia de preşedinte interimar a PSD Giurgiu a fost numit Ion Rădoi.

Bădălău s-a retras acasă la Bolintin să-şi trateze rănile sufleteşti. Neînţelegând nimic din lecţia primită în 2008  se prezintă ca şi candidat pentru preşedenţia partidului în anul 2010, când din nou a fost umilit, obţinând doar 50 de voturi, restul voturilor fiind date contra candidaţilor săi, respectiv Tudorel Ţone 217 voturi şi Adrian Popescu, finul celebrului Vanghelie, 222 de voturi.

Mergând pe principiul „Pe  cine nu laşi să moară, nu te lasă să trăieşti” Bădălău revine în partid  2011 beneficiind de sprijinul nemijlocit al lui Ionel Dinu, Tudorel Ţone şi a încă nouă primari, cărora drept mulţumire pentru sprijinul acordat când şi-a văzut sacii în căruţă, şi aici nu mă refer la saci de grâu ci la faptul că atunci când şi-a atins interesul şi a redevenit preşedintele PSD Giurgiu primii pe care  i-a excutat au fost tocmai cei care l-au susţinut !

Bădălău a afirmat în nenumărate rânduri în diferite cercuri că se culcă şi se trezeşte cu PSD-ul în gând. Păi atunci cum dracu se face că în 2009  în loc să-l susţină pe Mircea Geoană, candidatul PSD la preşedenţia ţării l-a susţinut pe Sorin Oprescu ? Trădările pe care Bădălău le-a făcut şi le face în continuare împotriva propriului partid sunt de notorietate naţională. Omul acesta cred că nu se simte bine dacă nu-i trădează pe cei care l-au  inventat făcându-l să se creadă indispensabil pentru partid. Acum depinde şi de ce fel de indispensabil.

Ca şi concluzie, Bădălău nu a învăţat nimic din umilinţa pe care a suferit-o în 2008. Dar dacă-i place … asta e. Gusturile şi plăcerile nu se discută.

I.C.MANDU        

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *