Consumatorul vulnerabil, in atentia Ministerului Dezvoltarii

Consumatorul vulnerabil, in atentia Ministerului Dezvoltarii

Un grup de lucru pentru stabilirea “consumatorului vulnerabil” a fost constituit la Misterul Dezvoltării.

Un grup de lucru pentru stabilirea consumatorului vulnerabil a fost constituit la Misterul Dezvoltării, din acesta urmând să facă parte şi reprezentanţi din Ministerul Energiei şi Ministerul Muncii, a declarat, luni, ministrul Energiei, Toma Petcu, în cadrul unei conferinţe de specialitate.

“În şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, Ministerul Energiei a prezentat o notă legată de evoluţia Legii 196, care face referire la consumatorul vulnerabil, în sensul că ea ar fi trebuit să intre în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2018, doar că o ordonanţă, care e încă nu a ajuns la publicare, a Ministerului Muncii prevede o derogare de încă un an de zile. Apanajul stabilirii concrete a consumatorului vulnerabil este în acest moment, pe legislaţie, la Ministerul Muncii. În urma acelei note care a fost dezbătută în Guvern, în zona de confidenţial, se prevede un grup de lucru în jurul Ministrului Dezvoltării pentru că aici trebuie să se lucreze foarte mult cu primăriile, mă rog fiecare persoană în parte care intră în această categorie de consumator vulnerabil şi de aceea este nevoie ca să avem un sprijin local.”, a spus Toma Petcu la conferinţa Focus Energetic.

Acesta a afirmat că principalul obiectiv în această perioadă este definirea consumatorului vulnerabil precum şi o altă serie de prevederi din Legea 196 care nu sunt foarte clare.

Sursa dcnews.ro              

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *