COMUNICAT DE PRESA

COMUNICAT DE PRESA

Deputatul PSRO Giurgiu Liliana Ciobanu cere demisia imediată a premierului Victor Ponta

Încăpăţânarea lui Victor Ponta de a rămâne în fotoliul de prim-ministru are, în opinia mea, un triplu efect negativ. Pe de o parte, au de pierdut toţi românii, inclusiv cei care au votat în urmă cu trei ani defunctul USL, deoarece nici un cetăţean al acestei ţări nu poate fi mândru cu un premier trimis în judecată, în calitate de inculpat, pentru comiterea unor fapte decorupţie. Pe de altă parte, faptul că Victor Ponta ţine cu dinţii de această funcţie este în măsură de a aduce un prejudiciu de imagine şi de credibilitate extrem de grav pentru România pe plan extern. Deja mai multe cancelarii europene şi înalţi oficiali s-au pronunţat împotriva acestei situaţii absolut intolerabile, cerându-i şefului Guvernului de la Bucureşti demisia de onoare. În al treilea rând, faptul că Victor Ponta perseverează în neclintirea sa de a nu pleca din funcţie afectează în mod direct întregul Guvern, respectiv fiecare dintre miniştrii şi ceilalţi responsabili guvernamentali, care nu mai pot emite nici un fel de declaraţii publice fără a fi imediat taxaţi că sunt subordonaţii unui premier corupt! 
Acest blocaj de neimaginat într-o ţară care se pretinde europeană şi civilizată este şi o consecinţă nemijlocită a haosului legislativ al României. Legea fundamentală nu-i permite preşedintelui să îl suspende din funcţie pe premier, după cum tot atât de adevărat este faptul că nici şeful statului nu a insistat prea mult în a forţa, pe căile legale, debarcarea primului-ministru.
Din acest lanţ al slăbiciunilor nu au de suferit decât românii, simplii cetăţeni oneşti, care-şi drămuiesc puţinii bani câştigaţi pentru a nu rămâne datori la taxele şi impozitele datorate statului. Faptul că Victor Ponta persistă în a nu pleca de la Palatul Victoria va ava consecinţe pe termen nedeterminat, deoarece o ţară condusă de un premier penal nu poate avea o evoluţie sănătoasă. De altfel, mult-trâmbiţata creştere economică de care tot aminteşte primul-ministru nu se resimte deloc în calitatea vieţii românilor, iar giurgiuvenii, spre exemplu, trăiesc la fel de prost ca şi pe vremea lui Emil Boc, în lipsa locurilor de muncă şi a investiţiilor promise.
Atitudinea persiflantă a primului-ministru, care se crede mai presus de lege, este şi rezultatul prestaţiei jalnice a partidului de guvernământ, un PSD care a schimbat la conducere un inculpat cu un condamnat la închisoare cu suspendare! 
Sunt convinsă că singura şansă pentru ca România să se poată însănătoşi, atât pe plan intern, cât şi în ochii partenerilor internaţionali, este ca Victor Ponta să renunţe. În caz contrar, vom plăti cu toţii pagubele încăpăţânării sale!

Deputat PSRO Giurgiu, 
Liliana CIOBANU
23 septembrie 2015

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *