Ciocolata, benefica pentru sanatate. STUDIU

Ciocolata, benefica pentru sanatate. STUDIU

Este una din plăcerile vinovate ale vieții. Dar, în mod regulat, consumată în exces ciocolata poate fi de fapt bună pentru noi, potrivit unui studiu realizat recent consultat de Daily Mail.

Experții de la Școala Medicală din Harvard au descoperit că a consuma regulat ciocolată scade cu mai mult de o cincime riscul de a dezvolta probleme cardiace.

Barbații par să aibă parte de mai multe beneficii de consumul de ciocolată decât femeile.

În timp ce pentru femei, consumul optim de ciocolată care reduce riscul de a dezvolta bătăi neregulate ale inimii cu 21% este de 30g, pentru bărbați, cele mai bune rezultate sunt obținute consumând aceeași cantitate de două până la șase ori pe săptămână, ceea ce înseamnă că riscul lor scade cu 23%.

Persoanelor cu risc de boli de inimă li se spune frecvent să excludă alimentele dulci și grase din dieta lor.

Dar cercetătorii spun că ciocolata pare să aibă “proprietăți antioxidante, antiinflamatoare și antiplachetare” – care contribuie la reducerea riscului de apariție a problemelor cardiace.

Oamenii de știință cred ca flavanoizii – antioxidanții naturali găsiți în cacao – protejează condiția prin reducerea tensiunii arteriale, a colesterolului și a inflamației.

               

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *