Ce conține brânza vegetală? Nutriţionistul Mihaela Bilic a spus din ce este făcută

Ce conține brânza vegetală? Nutriţionistul  Mihaela Bilic a spus din ce este făcută

Anunț major pentru iubitorii de brânză. Nutriționistul Mihaela Bilic a spus ce conține, de fapt, brânza vegetală. Este făcută din zece ingrediente care nu sunt deloc naturale.

Mihaela Bilic vine cu noi informații pentru iubitorii de brânză. Într-o postare pe pagina personală de socializare, medicul nutriționist a spus ce ingrediente conține brânza vegetală la care foarte multă lume apelează, în perioada când țin post și când trebuie să renunțe la produsele de origine animală.

Potrivit acesteia, pentru ca brânză să fie ”vegetală”, este nevoie de zece ingrediente care nu sunt deloc naturale. Mai exact, este vorba despre amidon modificat, apă minerală, proteine de mazăre și mai multe tipuri de arome.

”Când bucătăria devine laborator de chimie.

Din ce se face “brânza” vegetală?

E nevoie de 10 ingrediente:

-apă minerală

-amidon modificat

-proteine din mazăre

-grăsime de cocos/palmier

-betacaroten

-sare

-acid citric

-arome în pulbere

-arome lichide

-sorbatat de potasiu(conservant)”, a scris Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic nu recomandă brânza vegetală

Totodată, nutriționistul a subliniat faptul că brânza vegetală nu este deloc sănătoasă și nimeni nu trebuie să apeleze la așa ceva. În cazul persoanelor care țin post, ele trebuie să renunțe de tot la brânză în acea perioadă și să își asume acest lucru, nu să îl înlocuiască.

”Întrebarea e de ce ai vrea să mănânci așa ceva?! Dacă ai hotărât să ții post sau să elimini produsele de origine animală din dietă, atunci asumă-ți că trebuie să renunți la brânză! Pentru că produsul care se vinde sub denumirea de “brânză vegetală” este orice, mai puțin mâncare sănătoasă!, a mai scris nutriționistul Bilic.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *