Carrefour a cumparat magazinele Billa din Romania

Carrefour a cumparat magazinele Billa din Romania

Supermarketurile Billa își schimbă sigla și proprietarul. Au fost vândute de grupul german Rewe francezilor de la Carrefour, care își întăresc astfel poziția pe segmentul supermarketurilor.

Tranzacția așteaptă avizul Consiliului Concurenței. Grupul francez Carrefour, prezent pe piaţa locală cu 186 de magazine și afaceri de peste 1,2 miliarde de euro, va plăti circa 97 de milioane de euro pentru cele 86 de supermarketuri Billa din România, care cumulează o .suprafaţă de vânzare totală de 83.000 de metri pătraţi.

Astfel, Carrefour devine primul operator de supermarketuri din România, întărindu-şi oferta multiformat. După vănzarea Billa, Rewe anunţă că se va concentra pe dezvoltarea business-ului de discount în România cu Penny (vânzările Penny în România au crescut cu aproximativ 14% în primele nouă luni ale anului 2015, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut).

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul 1 în Europa. În România, francezii dețin 186 de magazine, dintre care 29 hipermarketuri “Carrefour”, 104 supermarketuri “Market”, 43 magazine de proximitate “Express”, 10 magazine de proximitate “Contact” și un magazin online.

Anul acesta s-a finalizat și procesul de preluare a 20 de hipermarketuri Real de către Auchan .

 

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *