Cainii latra ursul merge…

Cainii latra ursul merge…

Gecor SA, firma apropiată de Cătălin Voicu, în asociere la deszăpezire cu Tel Drum, firma apropiată de Liviu Dragnea. Gecor castigă 38 de milioane de lei din contractele de deszăpezire.

 SC Gecor SRL, firma apropiată de fostul senator PSD Cătălin Voicu, judecat si condamnat în prima instanță pentru fapte de corupție, are încheiate cu CNADNR, în diverse asocieri, mai multe contracte de deszăpezire pentru iarna 2012-2013 în valoare de aproape 38 de milioane de lei. Potrivit informațiilor publicate de CNADNR, unul dintre aceste contracte, în valoare de 15 milioane de lei, este încheiat în asociere cu firma Tel Drum, firma apropiată de Liviu Dragnea, potrivit informațiilor făcute publice de CNADNR. În plus, firma Gecor are încheiat un contract de întreținere vară-iarnă pe doi ani cu direcția drumuri Targu Jiu, contract în valoare de 28 de milioane de lei.

CNADNR a făcut publice datele despre contractele de deszăpezire încheiate cu diverse firme, după o cerință expresă a premierului Victor Ponta. 

Astfel, potrivit informațiilor de la CNADNR, firma SC Gecor SRL are încheiate 3 contracte cu statul pentru deszăpezire și întreținere, unul dintre ele în asociere cu firma Tel Drum SA.

Contractele încheiate cu SC Gecor SRL:

  • SDN București Sud: contract semnat cu asocierea SC Gecor SRL – SC Tel Drum SA, în valoare de 14.453.885,12 lei fără TVA;
  • SDN Buzău: contract semnat cu asocierea SC Mecan Construct SA – SC Via Carpatia Consult SRL – SC Gecor SRL, în valoare de 9.003.045,45 lei fără TVA;
  • SDN Targu Jiu: contract semnat cu SC Gecor SRL, în valoare de 8.020.799 lei fără TVA;

Într-o precizare trimisă la CNADNR informează că, în cazul contractului încheiat cu SDN Târgu Jiu, valoarea totală este de  27.954.771,97 lei fără TVA, aceasta reprezentând, în realitate, valoarea estimată a Acordului Cadru încheiat pe 2 ani pentru întreținere vară – iarnă. 

  • Direcția Regională de Drumuri si Poduri TIMIȘOARA – Autostrăzi – contract semnat cu asocierea CCCF Drumuri și Poduri Timișoara SRL – SC Gecor SRL, în valoare de 6.363.288 lei fără TVA.

Astfel, în total, firma Gecor SRL are încheiate contracte de deszăpezire și întreținere de 37.840.000 lei (fără TVA).

Publicația locală “Ziarul Ancheta” scrie despre contractul Gecor din Gorj și scria că “societatea Gecor din Giurgiu” este “controlată de către Gheorghe Cușa, finul senatorului PSD, Cătălin Voicu, arestat pentru infracțiuni de corupție, și de soția acestuia, Ioana Cușa. Începând cu anul 2004 și până în 2007, din acționariatul acestei societăți comerciale a făcut parte și Gherghina Voicu, mama senatorului Voicu, aceasta deținând chiar jumatate din acțiunile firmei”. 

Tel Drum, firma apropiată de Liviu Dragnea: 30 de milioane de lei din deszăpeziri

HotNews.ro  spune despre firma Tel Drum, apropiată de  Liviu Dragnea, care are contracte de deszăpezire încheiate cu statul român în valoare de aproape 30 de milioane de lei (fără TVA). 

Contractele încheiate de SC Tel Drum SA:

  • SDN București Sud: contract semnat cu asocierea SC Gecor SRL – SC Tel Drum SA,  în valoare de 14.453.885,12 lei fără TVA
  • SDN Alexandria: contract semnat cu SC Tel Drum SA, în valoare de 8.875.181,35 lei fără TVA;
  • SDN Slatina: contract semnat cu asocierea SC Tel Drum SA – SC Alexcor Trading SRL, în valoare de 6.054.230,42 lei fără TVA;  

Totalul valorii contractelor încheiate de Tel Drum pentru dezăpezire este de 29.383.000 lei (fără TVA).
Firmele Gecor SRL si Tel Drum SA mai apar împreuna la lucrările de reabilitare a drumului național 73. Concret, cele două firme își împart două porțiuni din DN73, iar valoarea contractelor este de 0,56 milioane de euro pentru Gecor si 2,57 milioane de euro pentru Tel Drum.

Ziarul Ancheta scria încă din octombrie 2012 că cele două firme au castigat reabilitarea a doua porțiuni din DN 73. 

“SC Tel Drum SA a fost desemnată  câștigătoarea licitației pentru tronsonul cuprins între km 1 si 7, oferind prețul de 2,57 milioane de euro, iar Gecor pentru tronsonul cuprins între km 11 și 13,7 cu o ofertă de 0,56 milioane euro”, scrie publicația citată.

Ziarul Ancheta mai menționează și o altă lucrare din județul Argeș câștigată de firma Gecor: “A câștigat licitația privind implementarea unui proiect pe Măsura 322 în comuna Albeștii de Argeș, în valoare de aproape 9 milioane de lei. Lucrarea a fost împărțită cu firma Valah Construct, care practic a și realizat-o. În spatele firmei [n.r. Gecor] s-ar afla senatorul PSD, Cătălin Voicu, prin mama domniei sale, o venerabilă doamnă la 67 de ani. Doamna Gherghina Voicu conduce din Călugăreni firma Gecor, din 2004, când a cumpărat 50% din parțile sociale ale firmei. Două zile mai târziu, societatea a câștigat primul contract cu statul. În 2007, doamna a vândut firma unui apropiat al lui Voicu, din Călugareni, deci a rămas tot în familie”. 

Despre firma Tel Drum, deținută de apropiați ai lui Liviu Dragnea, HotNews.ro a scris, că a fost abonată la contracte cu Consiliul Județean Teleorman în perioada în care liderul PSD-isti a deținut funcția de președinte al CJ. Mai mult, după cum arată o anchetă Adevărul , Comisia Europeană a decis în 2011 întreruperea plăților pentru proiectele finanțate din fonduri structurale în cadrul Axei 2 a Programului Operațional Regional – REGIO. Decizia a venit în urma unui audit care a descoperit probleme în derularea a doua proiecte derulate de Consiliul Județean Teleorman, care vizau reabilitarea a doua drumuri județene, DJ 506 si DJ 70. Ambele contracte, în valoare totală de 166 de milioane de lei, au fost atribuite de CJ Teleorman (președinte Liviu Dragnea) societății comerciale Tel Drum SA.

După cum arată portalul romaniacurata.ro, Tel Drum SA aparținuse inițial CJ Teleorman, dar a fost privatizată în 2001, la scurt timp după ce Dragnea devenise președintele Consiliului Județean. Societatea Tel Drum a fost cumparata de un prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea care a vândut-o ulterior, după numai cateva luni, lui Mugurel Sorin Gheorghieș și Liviu Lucian Dobrescu, foști colegi de facultate cu Liviu Dragnea, la Politehnică. 
Informațiile prezentate sunt preluate din media națională din anul 2012. Numai că, odiseea contractelor firmei Gecor S.R.L cu CNANDR ( plus o mulțime de alte contracte cu administrațiile publice ) cu sau fără colonelul Cătălin Voicu continuă așa cum reiese din contractul de prestări servicii nr. 92/80006 din 22.11.2013, prin care prestatorul, respectiv firma Gecor S.R.L se obligă să presteze  servicii de întreținere curentă pe timp de iarnă, 2013-2014 a drumurilor naționale din administrarea D.R.D.P. București – Lot B2 – S.D.N. București Sud. Valoarea contractului este de 1.752.167,96 lei cu TVA

 Cârcotașii spun că este ceva „normal”, doar este firma de casă a PSD-ului, care susține „moral” campaniile electorale. Eu personal, nu cred. Chiar mă surprinde răutatea unora. În loc să ne mândrim că avem și noi o societate comercială în județ căreia îi merge bine, noi începem cu cârcotelile. Ei și ce dacă majoritatea contractelor sunt cu statul, vă ofticați ? Vezi-ți de treabă dom’  Georgică, vorba ceea câinii latră ursul merge…

I.C. MANDU

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *