Bugetul UE pe anul 2024, convenit de negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE, va fi în valoare de peste 189 miliarde de euro

Bugetul UE pe anul 2024, convenit de negociatorii Parlamentului European și ai Consiliului UE, va fi în valoare de peste 189 miliarde de euro

În urma negocierilor, au fost aprobate fonduri suplimentare pentru o serie de domenii importante pentru România: agricultură, cercetare, burse, sprijinirea Republicii Moldova. Negocierile au dus la îndeplinirea mandatului pe care l-am acordat prin votul din plenul Parlamentului European.

Vor crește fondurile alocate pentru agricultură prin Politica Agricolă Comună (PAC), o sursă de finanțare importantă pentru fermierii români.

Suma destinată Vecinătății Estice va crește cu 50 de milioane de euro, Republica Moldova urmând să fie un beneficiar important al acestor fonduri.

A fost convenită creșterea fondurilor pentru cercetare, ținând cont cât de importantă este pentru cetățenii statelor membre, în special dacă ne gândim la cercetarea medicală.

Va crește, de asemenea, alocarea de fonduri pentru bursele de studiu „Erasmus+”.

Bugetul pe anul 2024 va fi votat de plenul Parlamentului European săptămâna viitoare.

Dorim ca bugetul UE să conțină finanțările necesare pentru a contracara problemele cu care se confruntă cetățenii și firmele din statele membre.

De aceea, Parlamentul European a respins propunerile Consiliului care vizau reduceri ale bugetului UE, în contextul multiplelor crize care afectează întreaga lume.

Cronica Giurgiuveana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *